Povežite se s nama

Međimurje

Više od 900 rekreativaca s područja Međimurja na sportskim susretima u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Matica umirovljenika Međimurske županije organizirala je prošloga tjedna tradicionalne sportske susrete na prostorima MESAP-a u Nedelišću.

Više od 900 rekreativaca iz svih općina i gradova natjecalo se u maloj košarci, kuglanju, pikadu, belotu, šahu i mnogim drugim disciplinama.

– Puno nam znače ovi dani, sretniji smo i osjećamo se mlađima, a i pobjednički pehar daje motivaciju članovima Udruge – istaknula je predsjednica Matice, Nadica Lovrec. Sportske susrete otvorio je načelnik općine Nedelišće Darko Dania, ponosan što je Nedelišće već tradicionalno centar Međimurja u okupljanju umirovljenika. Medalje pojedincima, pehare ekipama i pobjednički pehar ukupnom pobjedniku uručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Program je vodio Ljudevit Bošćak iz Udruge umirovljenika Nedelišće, dok su se za dobru atmosferu pobrinuli Nenad Gavez, te pjevački zbor Udruge umirovljenika Nedelišće. Bila je to još jedna od prilika za druženje, koje je i ovoga puta obilovalo smijehom, zajedništvom, sportskim nadmetanjima. Kako su komentirali okupljeni, ni u jednom trenutku nije nedostajalo pozitivnih vibracija i radosti!

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje