Povežite se s nama

Zabava & Stil

Rifovi revolucije i na platnu Kina Gaj, u subotu nakon filma i panel tribina

Objavljeno:

- dana

Film Rifovi revolucije od subote kreće u redovan kino program Kina Gaj, a nakon subotnje projekcije održat će se i panel rasprava s autorom i protagonistima filma.

Rifovi revolucije su pravi varaždinski film, nastao u kooprodukciji varaždinskih udruga Trash i Rebl film. Autor je poznati varaždinski profesor Jurica Hižak, jedan od pokretača Trash film festivala. I sve scene u filmu su snimane u Varaždinu i okolici, a i velika većina glumaca dolazi iz varaždinskog kraja.

Film je rađen tri i pol godine, a radnja filma vrti se oko zlog dr. Zempa, vlasnika agencije za autorska prava koji vrši teror nad građanima. Pokret otpora okuplja se oko banda Razor Jet, posebice oko gitariste Raya Coduymixa, čije sviranje gitare daje posebne moći prosvjednicima. Preokret kreće kada Dr. Zemp i njegova sestra Niniva odluče pretvoriti Razor Jet u boy-band.

Ovaj film je glazbeno akcijska komedija, a svoju festivalsku premijeru imao je u Ormožu, na Grosmann film festivalu. Igrao je dosad i u Vinkovcima (DORF festival), Beogradu (Dok’n’Ritam), a u Varaždinu je premijerno prikazan na Trash film festivalu u rujnu. Kino Gaj tada je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Projekcija u subotu počinje u 20 sati, a nakon filma će se održati i panel diskusija na temu ‘Kako su nastali Rifovi revolucije’, na kojoj će autor Jurica Hižak i njegovi suradnici govoriti o tome kako je nastao ovaj film, uz vrlo skroman financijski iznos.

Rifovi revolucije igrat će u kinu Gaj do 10. prosinca.

Zabava & Stil

U hotelu Minerva 28. veljače koncert „Domovinu ljubim pjesmom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. veljače, u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama bit će održan koncert “Domovinu ljubim pjesmom”, na kojem će nastupiti Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba pod ravnanjem Damira Šumečkog.

Zagrebački muški zbor, koji se sastoji od 25 pjevača, izvesti će sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše.

Dodajmo da je ulaz na koncert slobodan za sve zainteresirane slušatelje.

Ovaj koncert prvi je u nizu od pet kulturno-umjetničkih događanja u sklopu projekta KUT – Kultura u toplicama, čiji organizator je MVA Špansko iz Zagreba, dok mu je suorganizator KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica.

Projekt će trajati od kraja veljače do početka lipnja ove godine, kada će se u prostoru Kongresne dvorane hotela Minerva povremeno održavati koncertne izvedbe i pjesnička večer.

Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba osnovan je 2007. godine te je tijekom svojeg postojanja održao veliki broj samostalnih ili skupnih nastupa, a sudjelovao je i na brojnim manifestacijama, festivalima i natjecanjima. Uz navedene nastupe diljem Hrvatske, nekoliko puta nastupio je i u inozemstvu: 2014. u Bizeljskom (Slovenija), 2015. u Budimpešti (Mađarska), 2018. u Grazu (Austrija), a 2019. godine u Szegedu (Mađarska), Livnu i Međugorju (Bosna i Hercegovina) te Rimu (Italija).

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Brzinske utrke u Varaždinskoj županiji bit će vrhunac završnice WRC Croatia Rallyja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četvrti put za redom Hrvatska je od 18. do 21. travnja domaćin WRC Croatia Rallyja, jedne od najvećih sportskih priredaba u hrvatskoj povijesti. To je natjecanje na trasama utrka lani pratilo 400.000 gledatelja, a putem malih ekrana više od 58 milijuna.

Nastup najboljih svjetskih vozača, adrenalin zbog kojeg taj sport ima mnoge poklonike diljem svijeta razlozi su da je tri prethodne utrke ukupno pratilo oko milijun gledatelja, potvrđujući status Hrvatske kao sportske i turističke velesile.

Trasa WRC Croatia Rallyja i ove godine prolazi kroz pet županija, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku, dok će ceremonijalni start i cilj biti u Zagrebu.

Tijekom natjecanja vozači će proći ukupno dvadeset brzinskih ispita. Prvi izlazak na stazu posade će imati u četvrtak 18. travnja kada će se, poslije testne vožnje u blizini Okića, ceremonijalni start održati navečer u Zagrebu ispred zagrebačkih fontana.

Sljedeća dva dana vozit će se po osam brzinskih ispita, prvog dana na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a potom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Završni dan natjecanja s četiri brzinske utrke bit će u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, dok će ceremonijalni cilj biti u Zagrebu, ispred poslovne zgrade INA-e.

Sportskom adrenalinu koji prati te utrke treba dodati i činjenicu da vozači i njihove posade, gledatelji i predstavnici medija imaju prilike upoznati raznolike regije, uživati u prekrasnim krajolicima, eno-gastronomiji te gostoprimstvu u koje su se uvjerili i u prethodna tri izdanja WRC Croatia Rallyja.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje