Povežite se s nama

Život i društvo

Robert i Marc iz Münchena s biciklima u Sračinec: Pukla guma, slomili kočnicu, no uspjeli smo

Objavljeno:

- dana

Trebalo im je četiri dana

Oduševljenje, olakšanje i doček uz konfete, ono je što se danas u popodnevnim satima zbilo u Sračincu. Obitelj i prijatelji dočekali su danas Roberta Hudoletnjaka i Marca Kothea koji su na dva kotača stigli iz Münchena u Sračinec.

Dvojac na biciklu je na avanturu krenuo u nedjelju u jutarnjim satima. Nakon četiri dana, u srijedu u popodnevnim satima stigli su na odredište.

– To sam htio od svoje 16 godine. Djeca su porasla, pa smo rekli smo: sad ili nikad. Lijepo je kad te ljudi ovako dočekaju – rekao je Robert Hudoletnjak koji je rođen, živi i radi u Münchenu, a u Sračincu je pet do šest puta godišnje.

– U Njemačkoj nam je lijepo, no ovdje je ljepše – dodao je Robert koji je pohvalio svojeg suputnika.

– Bez Marca to ne bih uspio. “Gurali” smo jedan drugog. Bilo je teških trenutaka, Marca je boljelo koljeno. Naročito je teško bilo drugi dan kad smo se uspinjali na Alpe. Pukla nam je i guma, slomili smo kočnicu, no izdržali smo – istaknuo je Hudoletnjak.

Tijekom puta Marc i Robert čuli su se sa svojim boljim polovicama.

– Robertu je to želja bila još od djetinstva. Malo me je bilo strah, ali cijelo vrijeme smo bili u kontaktu – rekla je Mirjana, Robertova supruga.

Njezina sestra Ivanka Križmarić, Marcova djevojka također je bila malo zabrinuta.

– Marc i Robert su u vrlo dobroj kondiciji i znale smo da oni to mogu, no nije nam bilo svejedno – rekla je Ivanka.

Marc i Robert ističu da je za takav poduhvat važna dobra tjelesna pripremljenost, vrhunski ispravan bicikl, a ističu da ne smijete ponijeti previše prtljage. Već smišljaju kako se odvažiti na novi pothvat.

– Sad ćemo se prvo dobro odmoriti. Spremni smo za nove avanture. Možda biciklima odemo do mora – zaključio je Robert.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!