Povežite se s nama

Život i društvo

Robert i Marc iz Münchena s biciklima u Sračinec: Pukla guma, slomili kočnicu, no uspjeli smo

Objavljeno:

- dana

Trebalo im je četiri dana

Oduševljenje, olakšanje i doček uz konfete, ono je što se danas u popodnevnim satima zbilo u Sračincu. Obitelj i prijatelji dočekali su danas Roberta Hudoletnjaka i Marca Kothea koji su na dva kotača stigli iz Münchena u Sračinec.

Dvojac na biciklu je na avanturu krenuo u nedjelju u jutarnjim satima. Nakon četiri dana, u srijedu u popodnevnim satima stigli su na odredište.

– To sam htio od svoje 16 godine. Djeca su porasla, pa smo rekli smo: sad ili nikad. Lijepo je kad te ljudi ovako dočekaju – rekao je Robert Hudoletnjak koji je rođen, živi i radi u Münchenu, a u Sračincu je pet do šest puta godišnje.

– U Njemačkoj nam je lijepo, no ovdje je ljepše – dodao je Robert koji je pohvalio svojeg suputnika.

– Bez Marca to ne bih uspio. “Gurali” smo jedan drugog. Bilo je teških trenutaka, Marca je boljelo koljeno. Naročito je teško bilo drugi dan kad smo se uspinjali na Alpe. Pukla nam je i guma, slomili smo kočnicu, no izdržali smo – istaknuo je Hudoletnjak.

Tijekom puta Marc i Robert čuli su se sa svojim boljim polovicama.

– Robertu je to želja bila još od djetinstva. Malo me je bilo strah, ali cijelo vrijeme smo bili u kontaktu – rekla je Mirjana, Robertova supruga.

Njezina sestra Ivanka Križmarić, Marcova djevojka također je bila malo zabrinuta.

– Marc i Robert su u vrlo dobroj kondiciji i znale smo da oni to mogu, no nije nam bilo svejedno – rekla je Ivanka.

Marc i Robert ističu da je za takav poduhvat važna dobra tjelesna pripremljenost, vrhunski ispravan bicikl, a ističu da ne smijete ponijeti previše prtljage. Već smišljaju kako se odvažiti na novi pothvat.

– Sad ćemo se prvo dobro odmoriti. Spremni smo za nove avanture. Možda biciklima odemo do mora – zaključio je Robert.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje