Povežite se s nama

Međimurje

Rođendan dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

EZOTERIK

Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu petak, 24. veljače, obilježava 156. obljetnicu rođenja filozofa, odgajatelja, pisca, ezoterika i glavnog utemeljitelja antropozofije, kao i deset godina djelovanja ustanove koja nosi njegovo ime.

Podsjećamo, Centar dr. Rudolfa Steinera jedna je od najvećih turističkih atrakcija Međimurja, jer dok je Steinerova kuća još bila ruševna, u nju su zavirile Liv Ullman i Ingrid Bergman… Program počinje u 16.30 sati susretom kod njegove rodne kuće i nastavlja se u domu Centra (Prvomajska 4). U 17 sati svi zainteresirani mogu posjetiti izložbu Umjetničko-likovne udruge “Slika”. Program se nastavlja u 18 sati predstavljanjem aktualnoga sjetvenog priručnika Marie Thun, odnosno kalendara za poljoprivrednike, vrtlare i pčelare. Potom će u 19 sati biti održano predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj filozofiji.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje