Povežite se s nama

Međimurje

Rođendan dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

EZOTERIK

Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu petak, 24. veljače, obilježava 156. obljetnicu rođenja filozofa, odgajatelja, pisca, ezoterika i glavnog utemeljitelja antropozofije, kao i deset godina djelovanja ustanove koja nosi njegovo ime.

Podsjećamo, Centar dr. Rudolfa Steinera jedna je od najvećih turističkih atrakcija Međimurja, jer dok je Steinerova kuća još bila ruševna, u nju su zavirile Liv Ullman i Ingrid Bergman… Program počinje u 16.30 sati susretom kod njegove rodne kuće i nastavlja se u domu Centra (Prvomajska 4). U 17 sati svi zainteresirani mogu posjetiti izložbu Umjetničko-likovne udruge “Slika”. Program se nastavlja u 18 sati predstavljanjem aktualnoga sjetvenog priručnika Marie Thun, odnosno kalendara za poljoprivrednike, vrtlare i pčelare. Potom će u 19 sati biti održano predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj filozofiji.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje