Povežite se s nama

Nogomet

Rok za preoblikovanje NK Varaždin šest mjeseci

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Održana je dvosatna sjednica IO NK Varaždin, prva otkako je na funkciju predsjednika izabran varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Na sjednici, na kojoj je izabran i drugi zamjenik predsjednika, a koju će funkciju uz zamjenika varaždinskog gradonačelnika Vjerana Radelića obnašati varaždinski gradski vijećnik Željko Bunić, članovima Izvršnog odbora predstavljen je način privatizacije Kluba.
– Na današnjem smo sastanku članovima Izvršnog odbora prezentirali postupak preoblikovanja i način na koji smo to zamislili, te smo od njih dobili suglasnost da krenemo u preoblikovanje – kaže Habuš i dodaje kako će uskoro biti održano predstavljanje odabranog modela preoblikovanja NK Varaždin široj javnosti ali i samim vjerovnicima. Samo će se preoblikovanje, nastavlja Habuš, napraviti na način da će prvo ročište biti održano na Trgovačkom sudu što znači da će se krenuti kolektivno upravo zbog velikog broja vjerovnika.
Naša je intencija i želja da preoblikovanje bude privedeno kraju što prije, odnosno već do početka nogometne sezone 2014/15., a ukoliko će sve ići onako kako priželjkujemo, tada bi rezultat preoblikovanja bio Športsko – dioničko društvo NK Varaždin bez obaveza, i sa milijun kuna na računu. Procjena je da taj iznos predstavlja70% sredstava u ovom rangu natjecanja, a u novu sezone ne bi trebalo krenuti bez barem 90% osiguranih sredstava – kaže Habuš i dodaje da će time privući sve zainteresirane sponzore. Članovi IO Kluba ubuduće neće moći biti osobe koje za taj Klub nisu spremne dati novac. Mišljenja sam, nastavlja Habuš, da će uz ovako provedeno preoblikovanje biti interesa i sponzoora, i da će se moći nastaviti natjecanje u istom rangu na zadovoljstvo svih klinaca koji treniraju u NK Varaždin kao i svih poklonika nogometa.
Osim Odluke o odabiru modela preoblikovanja, donesena je i Odluka o odabiru revizorske kuće. Cjelokupni će proces preoblikovanja u konačnici dovesti do privatizacije NK Varaždin, a cilj je da se Klub vrati na stare staze i da se za nekoliko godina natječe u najvišem rangu.

 

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje