Povežite se s nama

Odbojka

Roses Open 2013 u Začretju

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA NA PIJESKU

U Roses Designer Outletu u Začretju i ove godine od 30. kolovoza do 01. rujna odlučivat će se o pojedinačnom prvaku/prvakinji Hrvatske u odbojci na pijesku.
Masters turnir na kojem se očekuju igrači iz Hrvatske i inozemstva rezultat je višegodišnje uspješne organizacije iznimno posjećenog Rosesovog rekretivnog natjecanja koje je prošle godine preraslo u pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a odvija se na umjetnoj plaži smještenoj u samom outlet centru. Roses nije zaboravio ni na rekreativne igrače odbojke na pijesku koji i dalje imaju priliku natjecati se na rekreativnom turniru koji se zbog ravnopravnijeg odnosa snaga događa neovisno od turnira pojedinačnog prvenstva Hrvatske vikend ranije, odnosno 24. i 25. kolovoza. Oba turnira odvijaju se u muškoj i ženskoj konkurenciji, a osvajače prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade Nike Factory Store-a, Pume, Karle, New Balance-a, Terra Plana Outleta i trgovine Torbe i To. Ukupni nagradni fond oba turnira iznosi gotovo 20.000 kn. Posjetitelji ovog jedinog hrvatskog outlet centra ponovno će imati priliku uživati ne samo u atraktivnim utakmicama već i u dodatnim popustima na omiljene brandove i shoppingu do ponoći. Sve će se to odvijati uz svesrdnu pomoć sponzora – Croatia Osiguranja, tiskare Hon-ing, agencije Z.A.G.I., General Security-a… i pod budnim okom medijskih pokrovitelja Zagorskog Lista, Radija Kaj, portala sportnet|HR i rekreacija.hr te 7 Plus regionalnog tjednika. Svi detalji o prijavama, nagradama, programu i sl. mogu se pronaći na www.roses.hr.

Izvor:
Foto:

Odbojka

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

U školskoj sportskoj dvorani OŠ Martijanec u subotu 12. srpnja okupila se hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci gdje je održan trening u OŠ Martijanec u sklopu ljetnih priprema.

Trening
Pod vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb).
– Prije samog treninga zahvalile smo ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane, a pomoć smo imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji nam se i pridružio, sjeo na pod i zaigrao s nama – rekla je Andreja Giba, kapetan hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci.
Reprezentacija i sljedeću sezonu, koja počinje u listopadu, igra u Hrvatskoj ligi u sjedećoj odbojci, ravnopravno s 14 muških klubova koliko ih postoji u Hrvatskoj. – Igranje u ligi odlično nam je za uigravanje s obzirom na to da dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske i ne treniramo skupa, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni osim lige očekuju nas i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – najavila je Andreja Giba te u ime cijele reprezentacije pozvala sve da se svi zainteresirani pridruže i podrže ovaj sport.
Prepreke
– Uvijek smo rapoložene za upoznavanje novih ljudi, širenje informacija o našem sportu te, naravno, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Mi se nadamo da ćemo našim borbenim duhom potaknuti i druge osobe da ne odustaju nego da savladaju prepreke koje im se pojave u životu – dodala je Andreja Giba.

Prvi začeci sjedeće odbojke u Hrvatskoj datiraju iz 1969. godine kad se osniva Sportsko društvo „Hrabri“ te se počinje redovito trenirati i odlazi se na prve susrete. Muška reprezentacija u sjedećoj odbojci osnovana je 1992. godine.
Danas u Hrvatskoj postoji 14 aktivnih muških klubova, muška reprezentacija i ženska reprezentacija.
Ženska reprezentacija osnovana je krajem listopada 2012. prvim okupljanjem na pripremama u Daruvarskim toplicama.
– Osnovala nas je nekolicina sportaša velikog duha u Savezu sjedeće odbojke, ali kao što sami možete pretpostaviti, put do vrhunskog sportaša je dug i trnovit – sjeća se Andreja Giba, kapetan ženske reprezentacije. – Trenutno našu reprezentaciju čine ženske osobe iz cijele Hrvatske, s tjelesnim hendikepom većinom donjih ekstremiteta, ali veoma smo aktivne u životu i borbenog duha. To smo pokazale i na terenu te smo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarile dvije međunarodne pobjede, protiv poljske reprezentacije prošle godine te ove godine pobijedivši mađarsku reprezentaciju na turniru u Budimpešti. Prije tog odlaska organizirali smo okupljanje i trening u Osijeku, gdje su nas podržali mediji, a i odbojkaši OK Murse, odigravši s nama prijateljsku utakmicu u dvorani Gradski vrt. Ispraćeni smo televizijom i novinama, a vratile smo se kući s broncom – dodala je Andreja Giba.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Odbojka

Počinje Ljetna škola odbojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

17. lipnja u 17 sati počinje Ljetna škola odbojke za dječake i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta. 

Treninzi će se održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18.30 sati cijelo ljeto. Upisi i informacije na [email protected] te 099/404-2651.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje