Povežite se s nama

Međimurje

Rotary klub čakovečkoj bolnici darovao uređaj neophodan u transportu najmlađih pacijenata

Objavljeno:

- dana

Gesta

Rotary klub Čakovec donirao je Odjelu za anesteziologiju i intenzivnu medicinu čakovečke bolnice uređaj hemodinamskog monitora za potrebe transporta vitalno ugrožene djece.

Primopredaja donacije održana je 7. prosinca u biblioteci ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec tako da je uređaj važan za zdravlje djece darovan uz blagdan Sv. Nikole. Donaciju je uručio predsjednik čakovečkih rotarijanaca Davor Radek, a u ime bolnice primio ju je ravnatelj Robert Grudić. Vitalno ugrožena djeca su pacijenti, novorođenačke do adolescentske dobi, kojima je ugrožen dišni put ili imaju opsežne, po život opasne ozljede. Za ovakve pacijente često je potreban transport uz pratnju anesteziologa radi dijagnostike ili liječenja.

– Transport djece vrlo je zahtjevan zbog potrebe održavanja života i vitalnih funkcija. Zbog toga je od presudne važnosti da je monitor vitalnih funkcija pouzdan i kvalitetan s mjerenjem svih potrebnih parametara kako bi osigurali dobar nadzor nad pacijentom i maksimalno povećali sigurnost – saopćili su iz bolnice.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje