Povežite se s nama

Sport

Šafarić: Šteta što nismo izdržali, ali igrači mogu biti ponosni

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina odigrali su 2:2 s Osijekom u 18. kolu SuperSport HNL-a.

– Šteta što nismo izdržali do kraja, ali dečki mogu biti ponosni kako su odradili utakmicu. Možemo pričati da golove primamo na kraju utakmice, ali morali smo prije zabiti treći i riješiti utakmicu prije tih zadnjih minuta. Izdominirali smo u drugom poluvremenu, bila je samo jedna ekipa na terenu. Jako smo dobro skautirali i pripremili utakmicu za Osijek. Nisu nas ni sa čime iznenadili, imali smo varijantu A i B, bilo je samo pitanje koji će igrači ući u igru. Reakcija je bila dobra, dečki su svi znali što im je za raditi – zaključio je Nikola Šafarić, trener Varaždina.

Varaždinci sada imaju 18 bodova i drže 7. mjesto Lige, a u zadnjem jesenskom kolu gostuju kod Gorice. Susret se igra u petak, 15. prosinca.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje