Povežite se s nama

Život i društvo

Sajam – prilika za isticanje poduzetništva

Objavljeno:

- dana

Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Novom Marofu

U sklopu projekta “Poduzetništvo – moj izbor”, vrijednog 147 tisuća kuna, u Novom će se  Marofu 16. i 17. listopada u organizaciji novomarofske Srednje škole ispred Kulturnog informativnog centra održati Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja.

Kroz aktivnosti na projektu želimo mladima poručiti da je poduzetništvo dobar životni izbor.

– Projektom želimo potaknuti poduzetničku kulturu u zajednici i razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju u području poduzetništva. Kroz aktivnosti na projektu želimo mladima poručiti da je poduzetništvo dobar životni izbor.

To je prvi takav sajam u Novom Marofu i na njemu će sudjelovati 32 izlagača – poduzetnika i obrazovnih ustanova, izjavila je  Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

To je prvi takav sajam u Novom Marofu i na njemu će sudjelovati 32 izlagača – poduzetnika i obrazovnih ustanova, izjavila je  Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

Nadovezao se gradonačelnik Jenkač istaknuvši kako je Sajam sjajna prilika za isticanje poduzetnika. – Poduzetnici neka se istaknu, a mi iz javnog sektora neka čujemo njihove probleme i izađemo im u susret… Novi Marof bi trebao bazirati gospodarstvo upravo na snazi malih poduzetnika koji se u kratkom vremenu mogu prilagoditi promjenama, naglasio je Siniša Jenkač.

Projekt “Poduzetništvo – moj izbor” Srednjoj je školi Novi  Marof odobren u sklopu natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava, sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se od 20. srpnja 2015. godine do 20. travnja 2016. godine.

Osim Sajma poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, projekt uključuje i natjecanje učenika u brendiranju i izradi suvenira regije iz ekološki prihvatljivih materijala. Ujedno se promovira zanimanje pomoćni stolar.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke: sreća u obitelji Slivar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijam za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca.

– Dodjela potpora za novorođene bebe obaveza je koja mi kao gradonačelniku predstavlja zadovoljstvo. Ovo je druga takva podjela potpora u ovoj godini i veseli me što je broj djece znatno veći i da su po prvi puta, nakon više od četiri desetljeća, u Lepoglavi rođene trojke. Zbog toga smo i dosadašnju odluku o isplati jednokratne novčane potpore u visini od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvo, drugom ili trećem djetetu u obitelji, nadopunili odlukom da se za rođene trojke isplati potpora u visini od 10.000 kuna, a za blizance od 7.000 kuna. Znamo da to, s obzirom na troškove, nije puno no znak je pažnje i potpore našim najmlađim sugrađanima – poručio je gradonačelnik Škvarić.

– Dobivena potpora puno nam znači i iskoristit ćemo je za nabavku hrane, kremica, maramica i svih najosnovnijih potrepština – otkrila je Kristina Slivar, majka trojki.

Grad Lepoglava, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 150.000 kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Lepoglava provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika, a za što na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna.

– Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućili smo da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno. Također, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi. Pomažemo i studentima dajući im gradske stipendije. Mladim obiteljima omogućavamo gradnju odnosno kupnju kuće ili stana uz gradsku potporu, a dajemo i potpore malim gospodarstvenicima – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kod igrališta u Salinovcu počeli pripremni radovi za postavljanje pet montažnih objekata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Za potrebe Škole nogometa Nogometnog kluba Ivančica, Grad Ivanec je na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu počeo s pripremnim radovima za postavljanje pet montažnih (modularnih) objekata koji će igračima, upravi kluba i sucima omogućiti funkcionalne uvjete boravka i rada.

Dva objekta namijenjena su igračima, domaćima i gostima. U jednom će biti tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, jedan je namijenjen sucima, a jedan je predviđen kao radna soba.

Svi objekti raspolažu s nešto više od 60 m2 korisnog prostora, a bit će spojeni u cjelinu.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, ovaj posao izvode Iskopi MS iz Vuglovca. Radovi su vrijedni 117.000 kuna.

Nakon izvedbe temelja slijedi postavljanje montažnih objekata.

Dosad je za uređenje igrališta, ogradu, mreže i golove, hidrant, priključke vode i struje te za razne projekte iz proračuna Grada Ivanca izdvojeno oko 650.000 kuna, čemu treba pribrojiti još i troškove nabave i postavljanja montažnih objekata, čiji će iznos biti poznat nakon provedbe postupka javne nabave, koji je u završnoj fazi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje