FOTOEuropsko prvenstvo u atletici Druga liga

Ludbrežanka Sara Kolak nastupila je Europskom ekipnom prvenstvu druge skupine u Varaždinu i osvojila je prvo mjesto u bacanju koplja.

– Tu je sve počelo. Obožavam ovaj stadion i presretna sam što se ovako veliko natjecanje održalo u Varaždinu – rekla je Sara Kolak nakon nastupa na Europskog ekipnog prvenstva druge skupine.

Prvo mjesto osvojila je s rezultatom 57.97 metara, ispred Slovenke Martine Ratej (56.87 m) i Latvijke Gundege Griva (51.41 m).

Njezin pobjednički hitac bio je daleko ispod njezinog najboljeg ovosezonskog hitca koji iznosi 64.45 metara i njezinog najboljeg hitca u karijeri koji iznosi 68.43 metara.

Saru su na stadionu Sloboda bodrili brojni Varaždinci, ali i Ludbrežani.

– Osjetila sam njihovu podršku i žao mi je što njihova podrška njih koplje ponesla još i dalje. Nadam se da su svi na tribinama uživali i da smo im na lijep način približili atletiku– zaključila je Sara.

Istaknimo da je u ukupnom poretku hrvatska reprezentacija završila na petom mjestu s 306 bodova, s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Latvija. Prvo mjesto osvojila je Estonija s 336,5 bodova.

Komentari

Komentara