Povežite se s nama

Međimurje

Savjetovalište “Pitaj socijalnu radnicu”

Objavljeno:

- dana

DONJA DUBRAVA

Zbog iznimno velikog interesa, Klub za starije osobe Donja Dubrava u srijedu, 23. kolovoza, od 8 do 11 sati, u prostorijama Info-centra održat će drugi put u mjesec dana savjetovanje za starije osobe pod nazivom “Pitaj socijalnu radnicu”. 

Na savjetovanju će se starije osobe moći besplatno informirati o pravima iz sustava socijalne skrbi, od pomoći u kući, prijevoza i pratnje liječniku, preko jednokratne pomoći, pa sve do naknada i davanja. Savjetovanje će voditi socijalna radnica i voditeljica Klubova za starije osobe Marijana Breški. 

Osim savjetovanja, starije osobe moći će izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, dok će se već iduće srijede, 30. kolovoza, od 9 do11 sati, na istome mjestu održati besplatno testiranje sluha.

Klubovi za starije osobe su dio programa koji provodi Centar za pomoć u kući Međimurske županije u suradnji s partnerima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje