Povežite se s nama

U fokusu

SDP ide s HNS-om na parlamentarne izbore, ali želi više mjesta na listi

Objavljeno:

- dana

Kišićeve želje

SDP bi na izvanredne parlamentarne izbore u 3. izbornoj jednici, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ponovno trebao ići u koaliciji s HNS-om, HSU-om, Zagorskom strankom i Laburistima, a još se čeka hoće li im se priključiti i HSS.

Istaknuo je to predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić na danas održanoj konferenciji za medije na kojoj su glavna tema bili upravo izbori.

Nakon što se raspusti Sabor 15. srpnja, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović raspisat će izbore. Prema svim informacijama koje imaju nacionalni mediji, izbori bi se trebali održati početkom rujna. SDP ponovno slaže veliku koaliciju, gotovo identičnu kao na prošlim parlamentarnim izborima. Iznimka je da bi se koaliciji Hrvatska raste trebao pridružiti HSS.

– Prema informacijama, slaže se Narodna koalicija, a u njoj bi, uz SDP, trebali biti HNS, HSU, Laburisti i Zagorska stranka. Još se ne zna hoće li se priključiti i HSS – rekao je Alen Kišić, dožupan i predsjednik gradskog SDP-a.

Na prošlim parlamentarnim izborima, koji su bili u studenom prošle godine, u trećoj izbornoj jedinici na listi koalicije Hrvatske raste SDP je imao šest mjesta, a Kišić sada očekuje više.

Želje

– Očekujem da ćemo u trećoj izbornoj jedinici imati od jednog do tri mjesta više na listi – dodao je Kišić.

Kišić je istaknuo da neće biti prevelikih predizbornih aktivnosti poput velikih predizbornih skupova, no SDP će u Varaždinu povećati aktivnosti tijekom Špancirfesta.

– SDP će dati siguran smjer Hrvatskoj, što će vjerojatno biti slogan na parlamentarnim izborima. O rezultatu ovisi i naša pozicija – zaključio je Kišić.

Istaknimo da je i Gradski odbor SDP-a donio službenu odluku da će SDP imati kandidata za gradonačelnika.

Izvor:
Foto: IT

U fokusu

Gradsko vijeće podržalo gradnju najvećeg podatkovnog centra u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je po hitnom postupku održana u ponedjeljak elektroničkim putem, prihvaćena je odluka o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu CRATIS d.o.o.

Kako smo već pisali na našem portalu centar će graditi tvrtka CRATIS koja se javila na javni natječaj Grada Varaždina za prodaju zemljišta u toj zoni te ispunila sve uvjete za kupnju 12.047 kvadratnih metara zemljišta.

Najveći podatkovni centar u Hrvatskoj niknut će u gospodarskoj zoni Brezje

U prvoj fazi bit će izgrađena upravna zgrada i postrojenja podatkovnog centra a investicija se procjenjuje na oko 10 milijuna eura. Daljnje faze će se provoditi u skladu sa potrebama narednih 3-5 godina od završetka prve faze, a investicija će iznositi dodatnih 10 milijuna eura.

Na sjednici je prihvaćeno i odobrenje moratorija na izvršenje obaveza iz Ugovora o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu MAICO d.o.o. zbog većeg pada prometa radi Koronavirusa.

U sklopu aktualnog sata na početku sjednice pitanje je postavio SDP-ov Neven Bosilj vezano uz Integralnu nagodbu i njezinu realizaciju i što se događa s balama u Brezju. Gradonačelnik je odgovorio da nije nigdje obećao termin odvoza bala, te da ga čudi što ga upravo on to pita jer su se SDP-ovi vijećnici zajedno s jednom poraženom skupinom koja se ne može pomiriti da više ne prima visoke honorare iz Grada, posebno trudili opstruirati sve aktivnosti prijavljivanjem Grada USKOK-u sumnjajući u zakonitost svih odluka Vijeća.

Njegovog stranačkog kolegu Miroslava Markovića je zanimalo zašto se iz Grada ništa ne odgovara na upite za pristup informacijama i što poduzeti da se prostorije 3. Mjesnog odbora ne privatiziraju, na što je gradonačelnik odgovorio da će sve provjeriti.

Brunu Istera, također SDP-ovog vijećnika, zanimalo je kada će im gradonačelnik omogućiti da i oporbeni vijećnici informiraju javnost o svojim aktivnostima i građanima predstave svoju istinu, na što je gradonačelnik odgovorio da je istina samo jedna, a da u izborima, u kojima se nalaze, mogu koristiti sve medije i to sami platiti.

Nastavite čitati

U fokusu

Koronavirus: u Hrvatskoj 39 osoba preminulo, a 174 je novih slučajeva zaraze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3276, objavio je 18. siječnja nacionalni Stožer.

Među njima su 1742 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 139 pacijenata.

Preminulo je 39 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 225.128 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4655 preminulo, ukupno se oporavilo 217.197 osoba od toga 917 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 16.687 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.120.894 osoba, od toga 2369 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati