Povežite se s nama

Crna kronika

Sedam godina zatvora za ubojstvo palicom u teškom pijanstvu

Objavljeno:

- dana

PRESUDA IVANU ŽUNI, INVALIDU IZ GORNJE VOĆE

Sedam godina zatvora sudsko vijeće varaždinskog Županijskog suda odredilo je nepravomoćnom presudom Ivanu Žuni (46), invalidu iz Gornje Voće, zbog ubojstva prijatelja Stanka Žune (60), koje se dogodilo 9. lipnja prošle godine.

– Nije sporno da se ubojstvo desilo. Za to postoje materijalni dokazi, vaš DNA na palici kojom ste usmrtili oštećenika, kao i na odjeći i rukama. Vijeće je uzelo u obzir da ste bili smanjeno ubrojivi u vrijeme počinjenja djela kao i da ste teško živjeli te da ste bolesni i da ste invalid. No u obzir je uzeto i da ste oštećenom zadali velik broj udaraca jakog intenziteta. Uz kaznu zatvora određujemo vam i mjeru obaveznog liječenja od alkohola koja će trajati tri godine – pojasnila je presudu predsjednica vijeća Melita Mioč Felak. Osuđeni Žuna prije čitanja same presude izrazio je kajanje zbog svega što se dogodilo. – Jako mi je žao što se sve desilo. Nikad nisam bio u svađi sa Stankom, bili smo prijatelji i pomagali smo si međusobno u vinogradu i livadi. Do toga nije smjelo doći, a došlo je isključivo zbog pijanstva – rekao je I. Žuna. Podsjetimo se, nekoliko sati nakon ubojstva u krvi mu je izmjereno 3,85 promila alkohola.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Dvojac u Trnovcu provalio u obiteljsku kuću pa ukrao razne predmete, dio vraćen vlasnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Općine Nedelišće, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, 6. rujna oko 10.21 u Trnovcu su provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, mobilni telefon i razni alat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici, a protiv počinitelja će se nadležnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na području Međimurja u 24 sata sedam prometnih nesreća: 47-godišnjakinja vozila s dva promila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijska uprava međimurska javlja da je u protekla 24 sata na njezinu području evidentirano čak sedam prometnih nesreća!

Od toga, u šest nesreća zabilježena je samo materijalna šteta, dok je u jednoj evidentirana i ozlijeđena osoba. Čak petero vozača pritom je konzumiralo alkohol.

– Najveća koncentracija u količini od 2 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca. Ona je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom do koje je došlo u ponedjeljak, 6. prosinca, oko 12.50 u Čakovcu u Preloškoj ulici.

Vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca – opisuju iz PU međimurske.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede. Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće – apeliraju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje