Povežite se s nama

Crna kronika

Sedam godina zatvora za ubojstvo palicom u teškom pijanstvu

Objavljeno:

- dana

PRESUDA IVANU ŽUNI, INVALIDU IZ GORNJE VOĆE

Sedam godina zatvora sudsko vijeće varaždinskog Županijskog suda odredilo je nepravomoćnom presudom Ivanu Žuni (46), invalidu iz Gornje Voće, zbog ubojstva prijatelja Stanka Žune (60), koje se dogodilo 9. lipnja prošle godine.

– Nije sporno da se ubojstvo desilo. Za to postoje materijalni dokazi, vaš DNA na palici kojom ste usmrtili oštećenika, kao i na odjeći i rukama. Vijeće je uzelo u obzir da ste bili smanjeno ubrojivi u vrijeme počinjenja djela kao i da ste teško živjeli te da ste bolesni i da ste invalid. No u obzir je uzeto i da ste oštećenom zadali velik broj udaraca jakog intenziteta. Uz kaznu zatvora određujemo vam i mjeru obaveznog liječenja od alkohola koja će trajati tri godine – pojasnila je presudu predsjednica vijeća Melita Mioč Felak. Osuđeni Žuna prije čitanja same presude izrazio je kajanje zbog svega što se dogodilo. – Jako mi je žao što se sve desilo. Nikad nisam bio u svađi sa Stankom, bili smo prijatelji i pomagali smo si međusobno u vinogradu i livadi. Do toga nije smjelo doći, a došlo je isključivo zbog pijanstva – rekao je I. Žuna. Podsjetimo se, nekoliko sati nakon ubojstva u krvi mu je izmjereno 3,85 promila alkohola.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje