Povežite se s nama

Međimurje

Sedmo mjesto za dobre domaće trkače

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA AK

Pravi atletski spektakl priredili su članovi AK Međimurje, koji su protekle subote u čakovečkom parku organizirali Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu.

U pet sati trkačkog programa, koliko je trajalo ovo najmasovnije državno natjecanje, travnjakom u Perivoju Zrinskih trčalo je više od 500 natjecatelja iz 25 hrvatskih atletskih klubova, a održano je 12 utrka u pet starosnih kategorija. Ovo je prvo kros natjecanje na državnome nivou koje je organizirao AK Međimurje. Ukupni pobjednik krosa postao je Atletski klub Agram Zagreb, kojem je ovo već sedmi uzastopni naslov najboljega kluba u Hrvatskoj u kros trčanju, a odličnog suparnika imao je u AK Dinamo Zrinjevac, koji je bio drugi, dok je treće mjesto zauzeo AK Kvarner iz Rijeke. Domaćin natjecanja, AK Međimurje, imao je natjecatelje u svim utrkama i na kraju zauzeo ukupno 7. mjesto. 
Međimurju su najviše bodova za ukupan poredak osigurali kadeti, koji su bili treći na 1500 m, a predvodio ih je Lovro Žbulj, koji je u ovoj utrci bio odličan drugi, dok su svoje bodove pridodali i Luka Benković na 13. te Pavao Strahija na 20. mjestu. Od pojedinačnih nastupa treba još spomenuti i Anu Dobša.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje