VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

Ovogodišnjoj manifestaciji u Donjoj Stubici vezanoj uz Seljačku bunu prisustvovalo je oko 25.000 gledatelja, koji su svjedočili uprizorenju povijesnih događanja, ali i onih koji su dio legende o ovom događaju.

Na pozornici na otvorenom nastupili su svi akteri bune, od Matije Gupca i Franje Tahija do vojske i pobunjenika. U ulozi Petrice Kerempuha ponovno je, četvrti put zaredom, nastupio Luka Vinter iz Sračinca, inače i vijećnik Općinskog vijeća Općine Sračinec iz redova HNS-a.

– Oko 300 glumaca i statista sudjeluje na uprizorenju seljačke bune, a ja kroz ulogu Petrice Kerempuha dajem svojevrsni umjetnički ton cijelom događaju. Recitiram stihove iz Balada Petrice Kerempuha Miroslava Krleže, koji možda i na najupečatljiviji način prate događanja seljačke bune – rekao je Luka Vinter, a prenosi Općina Sračinec.

Seljačka buna održana je 12. put, u organizaciji Družbe vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice, a pokrovitelji su bili predsjednica države, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Donja Stubica, lokalna turistička zajednica i Krapinsko-zagorska županija.

Komentari

Komentara

loading...