Povežite se s nama

U fokusu

“Selnica je najslušaniji radio sve do austrijskoga Graza”

Objavljeno:

- dana

DIREKTOR AQUATEHNIKE OBJAŠNJAVA ZAŠTO SE TVRTKA ZA IZGRADNJU KANALIZACIJA OGLAŠAVA NA RADIJU

Aquatehnika, tvrtka specijalizirana za izgradnju vodovoda i kanalizacija oglašava se na radiju Media Mix iz međimurske Selnice. Godišnji ugovor direktor Gordan Novak potpisao je na 54.000 kuna. To je gotovo dvostruko veći iznos nego druga dva godišnja ugovora koje je Aquatehnika potpisala s dva varaždinska medija u travnju . Direktor Aquatehnike kaže da se efekti oglašavanja na Selnici već vide.

– Zbog teškog gospodarskog stanja, osobito u graditeljskoj branši, ali i oštre konkurencije, tvrtka Aquatehnika uz uvođenje reda u poslovanju unutar tvrtke, odlučila je poraditi i na prepoznatljivosti i većoj vidljivosti u javnosti, što svakako doprinosi i dobivanju boljih poslova. Prvi rezultati naših napora već se vide i trenutačno smo u Međimurju potpisali ugovore i u iduće dvije godine zajednica ponuditelja u kojoj mi sudjelujemo odradit će poslove vrijedne 130 milijuna kuna. Radio 105 iz Selnice prema svim je relevantnim anketama i istraživanjima najslušaniji radio u Međimurju, a odličnu slušanost ima i u susjednoj Sloveniji. Naš je cilj dobivanje poslova i uzimanje „dijela kolača“ i u susjednoj Sloveniji, pri čemu će nam zasigurno pomoći objave o našim dobrim rezultatima na radiju koji se sluša sve do Graza u Austriji – objašnjava direktor Aquatehnike Gordan Novak godišnji ugovor o oglašavanju koji je njegova tvrtka specijalizirana za izgradnju vodovoda i kanalizacija 1. listopada potpisala s Radijem Media Mix iz Selnice.

Prvi rezultati oglašavanja na Selnici već se vide, potpisani su višemilijunski  ugovori u cijeloj Hrvatskoj, kaže Novak

Na taj je ugovor od 54.000 kuna upozorio na prošloj sjednici Gradskog vijeća predsjednik Nadzornog odbora vijećnik laburista Božidar Kolarić. Zanimljivo je i da je Aquatehnika puno veći ugovor potpisala s međimurskim radijem nego čak s dva varaždinska medija. Naime, u posjedu smo još dva godišnja ugovora potpisana u travnju s varaždinskim medijima čija je ukupna svota 31.100 kuna.

– Da, moj tim i ja procijenili smo da će oglašavanje na radio postaji koja ima ogromnu slušanost u jednom od najrazvijenijih krajeva Hrvatske, te u još dvije susjedne zemlje prema kojima gravitiramo i s kojima želimo poslovati, biti korisno za tvrtku. To je dio poslovne strategije koju radi tim stručnjaka, a prvi rezultati već se vide, potpisani su višemilijunski ugovori na području cijele Hrvatske – veli Novak.

Pokušava se uvesti red
Aquatehnika je, podsjetimo, 2013. završila s gubitkom od 1,3 milijuna kuna, a ovogodišnji gubitak u prvih šest mjeseci procjenjuje se na 4 milijuna kuna. Aquatehniku prate i narušeni međuljudski odnosi. – Pokušavamo uvesti reda, no manjem dijelu zaposlenika taj red očito ne odgovara i stalno pronalaze načina, i to uz pomoć dijela medija, a sad već i pojedinih vijećnika, prikažu kao nešto loše i pokušavaju to osujetiti. Tješi me da je tu riječ samo o manjini djelatnika – kaže Novak.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!