Povežite se s nama

U fokusu

“Selnica je najslušaniji radio sve do austrijskoga Graza”

Objavljeno:

- dana

DIREKTOR AQUATEHNIKE OBJAŠNJAVA ZAŠTO SE TVRTKA ZA IZGRADNJU KANALIZACIJA OGLAŠAVA NA RADIJU

Aquatehnika, tvrtka specijalizirana za izgradnju vodovoda i kanalizacija oglašava se na radiju Media Mix iz međimurske Selnice. Godišnji ugovor direktor Gordan Novak potpisao je na 54.000 kuna. To je gotovo dvostruko veći iznos nego druga dva godišnja ugovora koje je Aquatehnika potpisala s dva varaždinska medija u travnju . Direktor Aquatehnike kaže da se efekti oglašavanja na Selnici već vide.

– Zbog teškog gospodarskog stanja, osobito u graditeljskoj branši, ali i oštre konkurencije, tvrtka Aquatehnika uz uvođenje reda u poslovanju unutar tvrtke, odlučila je poraditi i na prepoznatljivosti i većoj vidljivosti u javnosti, što svakako doprinosi i dobivanju boljih poslova. Prvi rezultati naših napora već se vide i trenutačno smo u Međimurju potpisali ugovore i u iduće dvije godine zajednica ponuditelja u kojoj mi sudjelujemo odradit će poslove vrijedne 130 milijuna kuna. Radio 105 iz Selnice prema svim je relevantnim anketama i istraživanjima najslušaniji radio u Međimurju, a odličnu slušanost ima i u susjednoj Sloveniji. Naš je cilj dobivanje poslova i uzimanje „dijela kolača“ i u susjednoj Sloveniji, pri čemu će nam zasigurno pomoći objave o našim dobrim rezultatima na radiju koji se sluša sve do Graza u Austriji – objašnjava direktor Aquatehnike Gordan Novak godišnji ugovor o oglašavanju koji je njegova tvrtka specijalizirana za izgradnju vodovoda i kanalizacija 1. listopada potpisala s Radijem Media Mix iz Selnice.

Prvi rezultati oglašavanja na Selnici već se vide, potpisani su višemilijunski  ugovori u cijeloj Hrvatskoj, kaže Novak

Na taj je ugovor od 54.000 kuna upozorio na prošloj sjednici Gradskog vijeća predsjednik Nadzornog odbora vijećnik laburista Božidar Kolarić. Zanimljivo je i da je Aquatehnika puno veći ugovor potpisala s međimurskim radijem nego čak s dva varaždinska medija. Naime, u posjedu smo još dva godišnja ugovora potpisana u travnju s varaždinskim medijima čija je ukupna svota 31.100 kuna.

– Da, moj tim i ja procijenili smo da će oglašavanje na radio postaji koja ima ogromnu slušanost u jednom od najrazvijenijih krajeva Hrvatske, te u još dvije susjedne zemlje prema kojima gravitiramo i s kojima želimo poslovati, biti korisno za tvrtku. To je dio poslovne strategije koju radi tim stručnjaka, a prvi rezultati već se vide, potpisani su višemilijunski ugovori na području cijele Hrvatske – veli Novak.

Pokušava se uvesti red
Aquatehnika je, podsjetimo, 2013. završila s gubitkom od 1,3 milijuna kuna, a ovogodišnji gubitak u prvih šest mjeseci procjenjuje se na 4 milijuna kuna. Aquatehniku prate i narušeni međuljudski odnosi. – Pokušavamo uvesti reda, no manjem dijelu zaposlenika taj red očito ne odgovara i stalno pronalaze načina, i to uz pomoć dijela medija, a sad već i pojedinih vijećnika, prikažu kao nešto loše i pokušavaju to osujetiti. Tješi me da je tu riječ samo o manjini djelatnika – kaže Novak.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždinska županija: poslodavci u prosincu najviše tražili radnike u proizvodnji, vozače taksija i konobare

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem prosinca 2022. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu
Varaždin evidentirane su 2133 nezaposlene osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 0,9 % ili za 20 osoba, a u usporedbi
s istim mjesecom 2021. godine broj nezaposlenih veći je za 110 osoba, odnosno 5,4 %.

Ujedno je evidentirano i 249 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom prosinca evidentirano je 300 novih nezaposlenih osoba.

POdaci HZZ-a Područnog ureda Varaždin pokazuju da je tijekom prosinca 2022. godine prijavljeno je 504 slobodnih radnih mjesta, što je za 29,6 % (212 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 19 % (118 slobodnih radnih mjesta) manje nego u prosinac 2021.

Najtraženija zanimanja tijekom prosinca 2022. godine u Varaždinskoj županiji bila su radnik na proizvodnoj liniji (tražilo se 35 djelatnika), vozač taksija (30), konobar (24), odgojitelj predškolske djece (21) i kuhar (21).

Tijekom prosinca 2022. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je
ukupno 195 osoba na temelju radnog odnosa. To je 25,6 % manje nego u prethodnom mjesecu i 4,9 % manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Stopa nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za Varaždinsku je županiju iznosila za prosinac 3.

Nastavite čitati

U fokusu

Antolić Vupora: HDZ-ovci se bave brisanjem SMS-ova, Hrvatskim šumama i softverima… AP, raspišite izbore u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Saborska zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora danas je upozorila kako Vlada još nije donijela odluku o raspisivanju izbora u Varaždinu. Građanima Varaždina time se uskraćuje njihovo Ustavom zajamčeno pravo na lokalnu samoupravu, ističe. 

Nema ni jednog racionalnog i razumljivog razloga zašto već do sada izbori nisu raspisani, odnosno prethodno raspušteno Gradsko vijeće i imenovan povjerenik za poslove iz djelokruga Gradskog vijeća. Grad je još 4.1. ove godine Ministarstvu uprave dostavilo dokumentaciju.

-Odluke o raspisivanju izbora u slučaju neizglasavanja proračuna Vlada je unatrag zadnjih 10 godina uvijek donosila u siječnju. Ponavljam, uvijek. Sada je već veljača a mi i dalje čekamo odgovor na pitanje zašto se odugovlači s odlukom? Hoćemo li jednog dana i o ovome čitati sms poruke i doznati pravi razlog odugovlačenja raspisivanja izbora? AP, raspišite izbore! – poručila je SDP-ova zastupnica.

Nije propustila spomenuti i HDZ-ove afere.

-Možemo razumjeti da Vlada sada ima neke svoje interne probleme s Hrvatskim šumama i softverima. Neki u redovima te stranke danima u strahu brišu mailove i poruke na svojim mobitelima, računalima. Ali za Varaždince nema važnijeg problema od rješenja bala. I da bismo konačno započeli s micanjem bala, treba pod hitno provesti izbore za Gradsko vijeće, za koje sam uvjerena da će imati puno više sluha i političke odgovornosti, pa i stabilnosti – rekla je Antolić Vupora.

Osvrnula se i na problematiku s baliranim otpadom.

-Izbori u Varaždinu posljedica su odbijanja rješenja bala koji su tamo punih osamnaest godina posijane na ulazu u grad od prijašnjih umreženih struktura vlasti. Gradski vijećnici odbili su konačno rješenje za bale. Nisu podržali naš kolektivni ugovor sa sindikatima i povećanje primanja zaposlenih u sustavu Grada. Nisu podržali povećanje iznosa uskrsnica i božićnica našim umirovljenicima, kao i besplatni javni prijevoz. Nisu imali sluha za najmlađe naše sugrađane, projekt izgradnje vrtića do gradnje dviju osnovnih škola besplatno produženi boravak u školama, a ni povećanje naknade od 1000 eura za novorođene naše sugrađane. Svi koji su imalo upoznati s procesom rješavanja tog problema od Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva, sva stručna tijela koji su sudjelovali u svim tim procesima, znaju da je varaždinska gradska uprava predvođena gradonačelnikom, Nevenom Bosiljem, došla do rješenja na transparentan način i po hodogramu koji su zadala upravo ta državna tijela. To rješenje je sastavni dio proračuna. Ali problem je što ima rok trajanja. Čekali su 18 godina da se te bale napokon maknu. Da ovdje na tim prostorima niknu tvornice proizvodni pogoni da se Grad širi i živi, ali ovo zavlačenje dovodi u pitanje hoće li se rokovi za rješenje bala moći ispoštovati ili će se cijeli postupak vratiti u ralje HDZ-a. I na početak – kaže SDP-ova zastupnica.

Još je jednom poručila da se raspišu izbori.

-Izbore je potrebno raspisati kako bi se što prije izglasao proračun. Zavlačite, ne gradonačelnika, jer on ostaje na svojoj poziciji zajedno sa svojim suradnicima, već ljude koji žive u Varaždinu. Bez novog saziva Gradskog vijeća mogu se financirati samo nužni troškovi. I ne, ovo nije nimalo situacija slična onoj u Zadru, gdje je zbog HDZ-ovog gradonačelnika Grad u blokadi. Jedina poveznica za probleme u Varaždinu i Zadru je – HDZ. U Varaždinu su lokalni HDZ-ovci kalkulirali, igrali igrice s bivšim gradonačelnikom Čehokom koji je posijao te bale, ali i koji je i na optuženičkoj klupi – rekla je Antolić Vupora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje