Povežite se s nama

Crna kronika

Sestrama poginule medicinske sestre iz Poljanca koju je usmrtio pijani nogometaš 35.000 eura odštete

Objavljeno:

- dana

Mladi nogometaš (25) iz Koprivnice koji je pijan usmrtio djevojku (25) morat će, po svemu sudeći, platiti naknadu za duševne boli njezinim sestrama.

Odlučio je tako koprivnički sud naloživši tvrtki kod koje je bio osiguran njegov automobil u trenutku nesreće da dvjema sestrama isplati ukupno blizu 35.000 eura s troškovima postupka. Presuda je neporavomoćna, piše Danica.hr.

Osiguravateljska je kuća na ročištu naglasila kako postoji mogućnost postavljanja naknadnog regresnog zahtjeva prema Ivanu Šanjiću jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola. Drugim riječima, osiguravatelj će isplati odštetu, ali će potom tražiti od Šanjića povrat novca.

Inače, Šanjić je pravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora te je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima na 7,5 godina.

Nogometaš iz Koprivnice proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 13. kolovoza 2021. godine u kojoj je poginula medicinska sestra Petra Horvat (25).

Te noći kad se tragedija dogodila vozio je s 1,46 promila alkohola prema Koprivnici. Par minuta iza ponoći, u Kunovec Bregu, mini cooperom je prešao na lijevu stranu ceste u blagom desnom zavoju, kad je iz suprotnog smjera naišla kia sonic kojom je upravljala Petra Horvat.

Ona se kretala prema naselju Poljanec kod Ludbrega, gdje je živjela s majkom. U stravičnom izravnom sudaru Petra je preminula pet sati nakon nesreće, a Šanjić je bio teško ozlijeđen.

Crna kronika

Varaždin: s 3 promila autom udario stup semafora i napustio mjesto nesreće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U utorak, 11. lipnja, oko 13 sati, u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3 promila i za vrijeme kada mu je važenje vozačke dozvole isteklo.

On dolaskom do raskrižja Gospodarske i Zagrebačke ulice, svoje vozilo nije držao na sredini obilježene prometne trake, prešao je s vozilom udesno na nogostup gdje je prednjim dijelom vozila naletio na metalni stup semafora, javila je PU varaždinska.

Nakon prometne nesreće 49-godišnjak je s vozilom napustio mjesto događaja bez da je oštećenom vlasniku ostavio osobne podatke i podatke od vozila kojim je upravljao.

Isti je pronađen po policijskim službenicima, priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta.

Nastavite čitati

Crna kronika

Međimurski policajci spriječili krađu oko 500 kilograma krumpira s polja i uhitili 23-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 11. lipnja, u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Murske Središće obilazili su poljoprivredne površine na relaciji između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

Nešto poslije 20 sati u polju zvanom “Zdenčec”, na poljoprivrednoj parceli vlasništvo 49-godišnjaka, pronašli su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir, dok su dvojica mladića pobjegla s mjesta događaja.

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanja. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.

Prema podacima iz podnijete kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.

– Policijski službenici svih rodova policije Policijske uprave međimurske, i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema. Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji. Stoga, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju – pojasnili su iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje