Povežite se s nama

Moda i ljepota

Sezonska sniženja bit će dvaput godišnje po 15 dana?

Objavljeno:

- dana

Zakon o zaštiti potrošača regulirat će sezonska sniženja i rasprodaje

Modno osviještene djevojke, ali i muškarci sigurno su već obišli omiljene trgovine jer siječanj obično slovi kao mjesec sezonskih sniženja! Majice, hlače, tajice, jakne, kaputi, čizme… Sve to sada se moglo kupiti po nižim cijenama. Iako su mnoge trgovine sezonska sniženja već zaključile, u nekima će popusti potrajati tijekom cijelog siječnja, odnosno, još ovog tjedna. No tako bi moglo biti još samo ove zime.

Prema prijedlogu novog Zakona o zaštiti potrošača, sezonska sniženja, odnosno prodaja proizvoda po sniženoj cijeni nakon proteka sezone ubuduće bi mogla trajati samo po 15 dana i to dva puta na godinu. Točnije, bude li usvojen ovaj zakon, što se očekuje ovog proljeća, trgovine će sezonska sniženja moći održavati od 1. do 15. siječnja te od 1. do 15. srpnja, dakle, maksimalno trajanje sezonskih sniženja bit će 60 dana. Iznimno, ako nisu prodani svi proizvodi, trgovac može nastaviti s prodajom proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, no prodaju nije dopušteno oglašavati kao sezonsko sniženje.

Bez obzira na to koliko sniženja trajala, “šopingirajte” pametno

No bez obzira na to hoće li sezonska sniženja trajati 15 dana ili duže, jedno je sigurno: bez obzira na to koliko popusti bili veliki i cijene primamljive, sezonska sniženja nikako nisu stvorena da sav svoj novac potrošite na kupnju nove odjeće. Kupujte na sniženjima, ali kupujte pametno! Kako? Evo nekoliko savjeta.

Prvo i osnovno, napravite popis! Proučite što sve imate na raspolaganju u ormaru. Tako ćete vidjeti čime raspolažete i utvrdite što vam u tom trenutku doista treba, a moguće je da iskopate nešto što ste zaboravili da imate, a odlično je za zimske dane i proljeće koje slijedi. Na velikim sezonskim sniženjima je sve neodoljivo jeftino, no uvijek dobro razmislite treba li vam baš to i imate li to s čim kombinirati. Ako niste sigurni, bolje ne kupujte!

Iskusne “šopingašice” savjetuju da se za rasprodaje pripremite unaprijed. Odjeću koja vam je zapela za oko najbolje je isprobati prije nego počne sniženje, pa kad trgovine spuste cijene, ciljano idete u shopping. Na taj način štedite vrijeme. Nećete morati čekati pred kabinama i gubiti živce, posebno ako ćete još jednom morati isprobavati odabrano, a i novac jer ovakva strategija omogućuje vam da kupujete točno ono što ste odabrali.

Trendi? Bolje ne!

Dobro je znati da se na sniženjima ne isplati kupovati trendi odjeća. Ona će iduće sezone biti “out”, pa zašto da sada kupite nešto što će vam iduće godine stajati na dnu ormara? Isto tako, ne haračite po trgovinama bez ograničenja. Odredite si limit – svotu koju ćete potrošiti i koju ni pod koju cijenu ne smijete prekoračiti! Možda vam se sada tako ne čini, no zima će brzo proći i trebat ćete sigurno nešto od odjeće za proljeće. I na kraju, ne zaboravite. Iako popusti mame na sve strane, pripazite. Popusti najčešće vrijede za redovne cijene proizvoda, a ne i za one koji su već sniženi.

Također, nemojte samo kupovati odjeću, razmišljajte i o modnim detaljima. Sniženja su prava prilika da obnovite svoju kolekciju marama, šalova, torbi, špangica ili rajfova za kosu. Sve modno osviještene cure dobro znaju da ovakvi detalji mogu odlično osvježiti svaku dosadnu kombinaciju i poživiti outfit.

Roba s greškom mora biti označena i posebno odvojena

Ako ste među šopingholičarkama, sigurno znate razliku između sezonskih sniženja i rasprodaja. No za one koje ipak ne znaju, sezonska sniženja podrazumijevaju prodaju proizvoda po sniženoj cijeni nakon proteka sezone, a rasprodajom se smatra prodaja proizvoda po nižoj cijeni u slučaju prestanka poslovanja trgovine ili prestanka prodaje određenog proizvoda iz predmeta poslovanja trgovca. Ako volite kupovati, tada nije “zgorega” da doznate nešto i o prodaji robe s greškom. Prema nacrtu Zakona o zaštiti potrošača, proizvod s greškom mora biti fizički odvojen od ostalih proizvoda. Također mora jasno, vidljivo i čitko biti obilježen, kao i prodajno mjesto na kojem se nalazi, dakle, mora biti jasno da se radi o proizvodu s greškom, kao i gdje se ta greška nalazi.

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje