Povežite se s nama

U fokusu

Siniša Jenkač ide u borbu za novi mandat gradonačelnika Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Izbori 2017.

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač ponovno će se kandidirati na izborima za gradonačelnika.

Siniša Jenkač je na mjesto gradonačelnika došao prije dvije godine, u travnju 2015. kad je na izvanrednim izborima pobijedio HNS-ovog Darka Hrenića .

U priopćenju HDZ-a s najavom kandidature piše da je tijekom dvije godine mandata Siniše Jenkača saniran višemilijunski naslijeđeni manjak i Grad je  zauzeo prvo mjesto u Hrvatskoj po smanjenju nezaposlenosti.  – Odrađuju se projekti i privlače se nove investicije,  Varaždinska županija  i centralna vlast pokazuje veliki interes za pomoć u rješavanju marofskih problema. Upravo ta suradnja, koja je izostala za vrijeme prethodne vlasti, dokaz su da Grad ima projekte i partere s kojima će ih realizirati – piše u priopćenju. Kandidaturu Siniše Jenkača podržavati će i aktualni koalicijski partneri, Hrvatska seljačka stranka.

– Zahvaljujem stranci na ukazanom povjerenju i podršci mojoj kandidaturi za novi mandat. Dosta je toga napravljeno, preokrenuli smo trendove, prije svega u gospodarstvu, i tako moramo nastaviti dalje. Novi Marof i njegovi građani nemaju vremena za razne eksperimente – istaknuo je Siniša Jenkač nakon potvrde kandidature.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO U Varaždinskim Toplicama otvoren Hotel Bernarda, stigao i premijer Andrej Plenković

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Varaždinskim Toplica u subotu, 25. svibnja svečano je otvoreno Hotel Bernarda, hotela s četiri zvjezdice.

Riječ je o investiciji tvrtke Bernarda Nova, vlasnice Bernarde Cecelje vrijednoj više od osam milijuna eura.

Hotel ima 27 soba, unutarnji i vanjski bazen, finsku, tursku i infracrvenu saunu, slanu sobu te balneo kupke. Dodatni sadržaji su restoran, pizzerija i još dodatnih 20 smještajnih jedinica. Fizikalna terapija ima značajno mjesto u Wellness centru, a u ponudi je i pilates studio, što jedinstveno je u Hrvatskoj.

Poduzetnica Bernarda Cecelja željela je vratiti nešto svojem rodnom kraju.

– Ne mogu opisati koliko sam sretna i ponosna. Stigli smo do kraja od ideje i realizacije objekta koji se prostire na površini od 10.000 četvornih metara. Susretali smo s raznim poteškoćama i mnogi su se već pitati kada će hotel biti otvoren. Samo sam ja znala koliko se tu nanizalo problema od 2015. godine pa do danas. Otvorenje Hotela veliki je zamašnjak razvoju turizma ne samo Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije, nego i cijelog kontinentalnog turizma – poručila je Cecelja.

Na otvorenje Hotela Bernarda stigao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

– U okviru NPOO-a nastojali smo jedan veliki dio sredstava, uz puno angažmana i tumačenja prema Europskoj komisiji alocirati upravo za turizam i najveći dio investicija je išao prema kontinentalnom turizmu. To je bio potez države, da kapitaliziramo turizam upravo u onim područjima gdje smatramo da je određena pomoć bila potrebna. Vaša investicija gospođo Cecelja, koja je u potpunosti privatna pokazuje tu snagu, energiju i moć stvaranja ovako prekrasnog hotela, u sjajnoj destinaciji na temelju vlastitih sredstava poslovnog plana investicija i sve na temelju proizvodnje kreveta i krevetnih sustava i nadaleko poznatih madraca – zaključio je premijer Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

Premijer Plenković stiže u Varaždinske Toplice i Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Premijer Plenković u subotu, 25. svibnja stiže u Varaždinske Toplice i Varaždin društvu ministra turizma i sporta Tončija Glavine.

Najprije će u 9.30 biti prisutan na otvorenju Hotela Bernarda u Varaždinskim Toplicama. Tamo će ga dočekati vlasnica hotela Bernarda Cecelja, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Nakon toga će se premijer i njegova pratnja uputiti do Varaždina, gdje će u 10.30 prisustvovati svečanom otvorenju 6. međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe–Adria i 13. izložbe bučinih ulja Hrvatske.

Za titulu šampiona te zlatne, srebrne i brončane medalje ove se godine natječe 166 bučinih ulja iz pet zemalja, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke. Njih 35 deklarirana su kao hladno prešana bučina ulja, dok je 131 uzorak deklariran kao djevičanska bučina ulja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje