Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Vješti bravari Strojarske i prometne škole napravili jedinstvenu skulpturu – bicikl

Objavljeno:

- dana

SVEČANOST

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin danas je predstavljena skulptura biciklista Sipko, djelo učenika s posebnim potrebama koji polaze tu školu.

– Na ovu skulpturu smo posebno ponosni  jer dokazuje potencijal Strojarske i prometne škole Varaždin u radu s učenicima s posebnim potrebama. Skulpturu su napravili uglavnom učenici u zanimanju pomoćni bravar, a u dodjeljivanju imena sudjelovali su svi učenici škole – rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin.

Simbol ozbiljnosti strukovnog obrazovanja i prijateljstva

No, zašto baš skulptura biciklista?

–  Zato što na najbolji mogući način povezuje oba sektora, i strojarstvo, i promet.  Ova uzdignuta ruka i sam biciklist zapravo simbolizira ozbiljnost strukovnog obrazovanja u našoj školi, prijateljstvo, toplo srce i otvorenu dušu naše škole – istaknuo je Žunar na otvorenju na kojem je bio i dožupan Alen Kišić.  

– Ovo je dokaz da se, kad se male ruke slože, uz njihove mentore i ravnatelja, sve može. Sigurno da su ovakvi projekti na ponos – rekao je Kišić koji je rekao da će ga ova skulptura potaknuti da si i sam kupi bicikl.

– Nedavno sam se doselio u Varaždin i rekli su mi da neću biti pravi Varaždinec, dok si ne kupim bicikl. Ovo će me potaknuti na to – rekao je.

Spomenik “Sipko” otvorili su učenici koji su sudjelovali u njegovoj izradi, a time je završen Europski  tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji se obilježava od 5.do 9. prosinca.   

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Ister šef Varkoma, Grad bi kupio MBO! SDP je takve stvari još nedavno nazivao politikanstvom, a sad…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bruno Ister novi je direktor komunalne tvrtke Varkom. O tome se već dulje vrijeme nagađalo, a informacija je napokon postala službena. Ister, koji je inače dugogodišnji član SDP-a, direktorsku će funkciju službeno zauzeti 1. prosinca.

O njegovom imenovanju raspravljalo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Hrvoje Petrić iz Budimo grad pitao je danas gradonačelnika Bosilja zašto ima dvostruka mjerila te ga je podsjetio da je ne tako davno prozivao bivšu vlast zbog političkog kadroviranja.

– Prije četiri godine su Bosilj i Ister održali presicu prije sjednice Nadzornog odbora Varkoma, na kojoj su rekli da je Varkom pun stručnjaka, ali da politika uvijek stavi šape na njega. Tom su prilikom kritizirali kadroviranje Ivana Čehoka. A onda, prije par dana, odigrali su istu igru – rekao je Petrić.

O tome kako gradonačelnik mijenja mišljenje govorio je i Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka. Njega je zanimalo kako to da se sad Grad interesira za kupnju MBO-a, a upravo je Bosilj takvu ideju u prošlom mandatu kritizirao.

Pred tri godine, Bosilj je naime rekao kako nema javnog interesa u kupnji MBO-a te je Čehoka i njegove suradnike nazvao populistima.

Bosilj sad nastoji opravdati i Istera u Varkomu i mogućnost da Grad kupi MBO.

– Ovim putem čestitam gospodinu Isteru, od 1. prosinca on je novi direktor, Nadzorni odbor izabrao ga je jednoglasno 8:0. Statut tvrtke dozvoljava imenovanje, a Ister je od svih vijećnika najviše involviran u pitanja Varkoma i bala. Vjerujem da će polučiti dobar rezultat – rekao je Bosilj. Istaknbuo je i da da su Isterovo imenovanje pozdravili i u čelništvu Hrvatskih voda te je odmah primljen poziv na sastanak.

Što se pak tiče MBO-a, Bosilj podsjeća kako ima savjetodavno tijelo koje se bavi problemom bala. Među ostalima, u tom povjerenstvu sjedi i Mirka Jozić, bliska suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Upravo ona je navedena kao voditeljica projektnog tima kontakt Grada za operativna pitanja.

Varaždinski gradonačelnik objašnjava kako je kupnja MBO-a samo jedna od mogućnosti, te da moraju provjeriti sve opcije prije nego se donese konačna odluka, odnosno da je cilj analizom doći do najpovoljnije opcije.

Osvrnuo se i na činjenicu da realizacija projekta Regionalnog centra Piškornica još nije na vidiku.

– Regionalni centar Piškornica neće biti gotov još sigurno 4 ili 5 godina i država će svoje odgovornosti prebaciti na jedinice lokalne samouprave i mi moramo imati razne opcije kako bismo to mogli riješiti – kaže Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

Odbijena žalba Ivkoma, varaždinsko smeće ipak ide u Jerovec?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Komunalni otpad koji se iz Varaždina trenutno odvozi u Davor, mogao bi se od nove godine odvoziti u Jerovec.

– Ivkom se žalio na rješenje inspekcije koje je naložilo da se mora primati varaždinski mješoviti komunalni otpad, ali drugostupanjsko tijelo je donijelo odluku da Ivkom mora primiti naš otpad. Poslao sam prijedloga sporazuma prema gradu Ivancu za primanje našega otpada. Nažalost odgovora nema – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo da je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u više navrata rekao da neće dozvoliti da varaždinsko smeće dolazi u Jerovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje