Povežite se s nama

Međimurje

Skupili oko 15 kubičnih metara otpada i pokazali da znaju kako se čuva priroda

Objavljeno:

- dana

AKCIJA

Obilježavajući Dan planete Zemlje te u sklopu najvećega nacionalnoga volonterskog aekološkog projekta “Zelena čistka“ u subotu su se okupili predstavnici viničkih udruga.

U organizaciji Općine Vinica te Lovačke udruge “Opeka” volonteri su proveli akciju čišćenja dviju lokacija šuma.

Iako su svi stanovnici Općine Vinica obuhvaćeni organiziranim zbrinjavanjem komunalnog otpada, vidljivo je da i nadalje ima neodgovornih i bezobzirnih pojedinaca koji se komunalnog otpada rješavaju odlažući ga na nedozvoljenim mjestima i na nedopustiv način. Unatoč otežanim uvjetima, s obzirom na to da se komunalni otpad ručno vadio iz depresija obraslih šikarom, akcija je uspješno provedena te je prikupljeno oko 15 kubičnih metara raznovrsnog otpada. U akciji je sudjelovalo gotovo 50 ljudi, kojima Općina Vinica zahvaljuje na njihovom doprinosu za ljepši i čišći okoliš.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje