Povežite se s nama

Međimurje

Skupljeno čak 16.955 kuna!

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Nogometni klub Nova Ves bio je organizator humanitarnog turnira pod nazivom “Za Elenu”, koji je održan na blagdan Tijelova. 

Cilj turnira bilo je prikupiti financijsku pomoć za Elenu Lovrenčić i potrebe njezina daljnjeg liječenja. Elena boluje od karcinoma kostiju (čeljusti) i dosad se liječenje pokazalo kao vrlo učinkovito, no još uvijek su potrebna znatna materijalna sredstva za skupe lijekove. Na turniru su nastupili NK Polet iz Cestice, NK Budućnost iz Vidovca, NK Vinica, te domaćin, NK Nova Ves. Cijeli događaj je pratilo oko 500 posjetitelja iz Nove Vesi i šire regije, koji su kroz konzumaciju pića i bogate ugostiteljske ponude te dobrovoljne novčane priloge pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava. Ukupni prihod od turnira je bio 16.955 kuna i u cijelosti je predan obitelji Lovrenčić! Vjerujemo da to i nije konačni iznos. Naime, svi koji žele pomoći Eleni Lovrenčić u daljnjem liječenju to mogu učiniti uplatom na broj računa HR 8823600003239071383, uz opis – za Elenu.

 

Osim financijske pomoći Elena je na dar dobila i dres Dinama, poklon Marka Roga

Cjelokupna manifestacija je organizirana na vrlo visokom nivou, stoga i ne čudi ovako velik interes i odaziv dobrih ljudi, što je na kraju rezultiralo i prikupljanjem spomenutog iznosa. Osim financijske pomoći, Elena je na dar dobila i dres Dinama – dar Dinamovog igrača i hrvatskog reprezentativca Marka Roga – na kojem su bili potpisi nekoliko njegovih suigrača iz reprezentacije, koji su se u tom trenutku nalazili na pripremama u Svetome Martinu na Muri. NK Nova Ves kao organizator turnira zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji i prikupljanju novčanih sredstava. – Zahvaljujemo na velikoj pomoći ljudima iz Mjesnog odbora Nova Ves i Općini Petrijanec – ističu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati