Povežite se s nama

Međimurje

Skupljeno čak 16.955 kuna!

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Nogometni klub Nova Ves bio je organizator humanitarnog turnira pod nazivom “Za Elenu”, koji je održan na blagdan Tijelova. 

Cilj turnira bilo je prikupiti financijsku pomoć za Elenu Lovrenčić i potrebe njezina daljnjeg liječenja. Elena boluje od karcinoma kostiju (čeljusti) i dosad se liječenje pokazalo kao vrlo učinkovito, no još uvijek su potrebna znatna materijalna sredstva za skupe lijekove. Na turniru su nastupili NK Polet iz Cestice, NK Budućnost iz Vidovca, NK Vinica, te domaćin, NK Nova Ves. Cijeli događaj je pratilo oko 500 posjetitelja iz Nove Vesi i šire regije, koji su kroz konzumaciju pića i bogate ugostiteljske ponude te dobrovoljne novčane priloge pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava. Ukupni prihod od turnira je bio 16.955 kuna i u cijelosti je predan obitelji Lovrenčić! Vjerujemo da to i nije konačni iznos. Naime, svi koji žele pomoći Eleni Lovrenčić u daljnjem liječenju to mogu učiniti uplatom na broj računa HR 8823600003239071383, uz opis – za Elenu.

 

Osim financijske pomoći Elena je na dar dobila i dres Dinama, poklon Marka Roga

Cjelokupna manifestacija je organizirana na vrlo visokom nivou, stoga i ne čudi ovako velik interes i odaziv dobrih ljudi, što je na kraju rezultiralo i prikupljanjem spomenutog iznosa. Osim financijske pomoći, Elena je na dar dobila i dres Dinama – dar Dinamovog igrača i hrvatskog reprezentativca Marka Roga – na kojem su bili potpisi nekoliko njegovih suigrača iz reprezentacije, koji su se u tom trenutku nalazili na pripremama u Svetome Martinu na Muri. NK Nova Ves kao organizator turnira zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji i prikupljanju novčanih sredstava. – Zahvaljujemo na velikoj pomoći ljudima iz Mjesnog odbora Nova Ves i Općini Petrijanec – ističu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje