Povežite se s nama

Međimurje

Skupljeno čak 16.955 kuna!

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Nogometni klub Nova Ves bio je organizator humanitarnog turnira pod nazivom “Za Elenu”, koji je održan na blagdan Tijelova. 

Cilj turnira bilo je prikupiti financijsku pomoć za Elenu Lovrenčić i potrebe njezina daljnjeg liječenja. Elena boluje od karcinoma kostiju (čeljusti) i dosad se liječenje pokazalo kao vrlo učinkovito, no još uvijek su potrebna znatna materijalna sredstva za skupe lijekove. Na turniru su nastupili NK Polet iz Cestice, NK Budućnost iz Vidovca, NK Vinica, te domaćin, NK Nova Ves. Cijeli događaj je pratilo oko 500 posjetitelja iz Nove Vesi i šire regije, koji su kroz konzumaciju pića i bogate ugostiteljske ponude te dobrovoljne novčane priloge pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava. Ukupni prihod od turnira je bio 16.955 kuna i u cijelosti je predan obitelji Lovrenčić! Vjerujemo da to i nije konačni iznos. Naime, svi koji žele pomoći Eleni Lovrenčić u daljnjem liječenju to mogu učiniti uplatom na broj računa HR 8823600003239071383, uz opis – za Elenu.

 

Osim financijske pomoći Elena je na dar dobila i dres Dinama, poklon Marka Roga

Cjelokupna manifestacija je organizirana na vrlo visokom nivou, stoga i ne čudi ovako velik interes i odaziv dobrih ljudi, što je na kraju rezultiralo i prikupljanjem spomenutog iznosa. Osim financijske pomoći, Elena je na dar dobila i dres Dinama – dar Dinamovog igrača i hrvatskog reprezentativca Marka Roga – na kojem su bili potpisi nekoliko njegovih suigrača iz reprezentacije, koji su se u tom trenutku nalazili na pripremama u Svetome Martinu na Muri. NK Nova Ves kao organizator turnira zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji i prikupljanju novčanih sredstava. – Zahvaljujemo na velikoj pomoći ljudima iz Mjesnog odbora Nova Ves i Općini Petrijanec – ističu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje