Povežite se s nama

Međimurje

Škvorc: Postavili smo si puno zadataka za dobrobit mještana

Objavljeno:

- dana

MALA SUBOTICA

Povodom Dana Općine Mala Subotica, u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Brojne sumještane, kao i goste iz okolnih općina i gradova, dočekali su domaćini, Valentino Škvorc, načelnik Male Subotice, Mladen Lacković, zamjenik načelnika, i Mladen Križaić, predsjednik Općinskog vijeća.

Veliki planovi

– Općina je od svojeg osnivanja 1993. godine do danas napravila veliki iskorak u svakom pogledu. Naši sumještani imaju bogate i ispunjene gospodarske, vjerske, kulturne, zdravstvene, predškolske, školske i sportske sadržaje. No, to ne znači da je posao završen. Čeka nas još puno novih planova – rekao je prilikom svog obraćanja Mladen Križaić.

Brojni projekti puno brže bi se realizirali da nam država nije toliko centralizirana – rekao je dožupan Grivec

A više o planovima u bližoj budućnosti rekao je novi načelnik Valentino Škvorc.
– Puno je toga što smo si stavili pred sebe kao zadatke koje moramo izvršiti za dobrobit svih mještana. Uređenje prostora ispred Doma kulture polako se privodi kraju, a sve će biti gotovo sredinom kolovoza. Visoko na listi prioriteta je adaptacija i dogradnja Dječjeg vrtića, kao i uvođenje širokopojasnog interneta. Izgradit će se i kanalizacija kroz sva općinska naselja, nakon čega slijedi i rekonstrukcija prometnica. Sve ove projekti provodimo kako bismo dodatno poboljšali kvalitetu života naših mještana, ali i kako bismo zadržali mlade da ostanu ovdje živjeti. Nismo zaboravili niti mnogobrojne udruge. One su naš ponos jer predstavljaju Općinu svojim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu. I dalje ćemo nastaviti pratiti i pomagati njihovo djelovanje – zaključio je načelnik Škvorc.

U ime Međimurske županije okupljene je pozdravio i čestitao im Dan Općine zamjenik međimurskog župana Josip Grivec.

Nagrade učenicima

– Svojim angažmanom niste stvorili samo bolju Malu Suboticu već i bolje Međimurje, ali i Hrvatsku. Siguran sam da bi se brojni projekti puno brže realizirali da nam država nije toliko centralizirana. Čitav napredak brže bi se razvijao kada bi se nižim razinama omogućila veća sloboda – rekao je Grivec.  Svečana sjednica bila je prilika da se najzaslužnijim pojedincima uruče nagrade i priznanja. Tako su Vladimir Domjanić i Marija Jelenić primili Plaketu Općine Mala Subotica “Grb Općine Mala Subotica”. Pečat Općine Mala Subotica pripao je DVD-u Sveti Križ, dok su zahvalnice uručene Zlatku Horvatu, Josipu Dodleku, Slavku Križaniću i Đuri Kovačiću.

Priznanja za postignute uspjehe na natjecanjima primili su Severina Lajtman, Tin Hrgović, Elio Hrgović, Jana Držanić, Helena Marčec, Neva Novak, Nika Halić, Štefan Granatir, Medijska grupa Osnovne škole Tomaša Goričanca, USR “Sport za sve”, Tamburaški orkestar KUU “Zvon” Župne zajednice Mala Subotica, Filip Novak, Lucija Obadić, Martina Korpar, Jelena Horvat, Domagoj Mihalic i Vladimir Mihalic.

U bogatom zabavno-kulturnom programu nastupili su članovi KUU “Zvon”, mališani iz Dječjeg vrtića “Potočnica”, Severina Lajtman, koja je recitirala Krležine stihove “Ni med cvetjem ni pravice”, te Slavko Držanić, a emitiran je i film “Pozabljeni”. Film govori o nekoliko mještana Općine Mala Subotica koji su se bavili zanimanjima koja su danas zaboravljena, a pripremili su ga učenici 6. a razreda, članovi medijske grupe Ema Herman, Valentina Lacković, Karlo Puklek, Matija Puklek, Petar Vlašić i Ana Vojković uz pomoć učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampamer.

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje