Povežite se s nama

Međimurje

Škvorc: Postavili smo si puno zadataka za dobrobit mještana

Objavljeno:

- dana

MALA SUBOTICA

Povodom Dana Općine Mala Subotica, u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Brojne sumještane, kao i goste iz okolnih općina i gradova, dočekali su domaćini, Valentino Škvorc, načelnik Male Subotice, Mladen Lacković, zamjenik načelnika, i Mladen Križaić, predsjednik Općinskog vijeća.

Veliki planovi

– Općina je od svojeg osnivanja 1993. godine do danas napravila veliki iskorak u svakom pogledu. Naši sumještani imaju bogate i ispunjene gospodarske, vjerske, kulturne, zdravstvene, predškolske, školske i sportske sadržaje. No, to ne znači da je posao završen. Čeka nas još puno novih planova – rekao je prilikom svog obraćanja Mladen Križaić.

Brojni projekti puno brže bi se realizirali da nam država nije toliko centralizirana – rekao je dožupan Grivec

A više o planovima u bližoj budućnosti rekao je novi načelnik Valentino Škvorc.
– Puno je toga što smo si stavili pred sebe kao zadatke koje moramo izvršiti za dobrobit svih mještana. Uređenje prostora ispred Doma kulture polako se privodi kraju, a sve će biti gotovo sredinom kolovoza. Visoko na listi prioriteta je adaptacija i dogradnja Dječjeg vrtića, kao i uvođenje širokopojasnog interneta. Izgradit će se i kanalizacija kroz sva općinska naselja, nakon čega slijedi i rekonstrukcija prometnica. Sve ove projekti provodimo kako bismo dodatno poboljšali kvalitetu života naših mještana, ali i kako bismo zadržali mlade da ostanu ovdje živjeti. Nismo zaboravili niti mnogobrojne udruge. One su naš ponos jer predstavljaju Općinu svojim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu. I dalje ćemo nastaviti pratiti i pomagati njihovo djelovanje – zaključio je načelnik Škvorc.

U ime Međimurske županije okupljene je pozdravio i čestitao im Dan Općine zamjenik međimurskog župana Josip Grivec.

Nagrade učenicima

– Svojim angažmanom niste stvorili samo bolju Malu Suboticu već i bolje Međimurje, ali i Hrvatsku. Siguran sam da bi se brojni projekti puno brže realizirali da nam država nije toliko centralizirana. Čitav napredak brže bi se razvijao kada bi se nižim razinama omogućila veća sloboda – rekao je Grivec.  Svečana sjednica bila je prilika da se najzaslužnijim pojedincima uruče nagrade i priznanja. Tako su Vladimir Domjanić i Marija Jelenić primili Plaketu Općine Mala Subotica “Grb Općine Mala Subotica”. Pečat Općine Mala Subotica pripao je DVD-u Sveti Križ, dok su zahvalnice uručene Zlatku Horvatu, Josipu Dodleku, Slavku Križaniću i Đuri Kovačiću.

Priznanja za postignute uspjehe na natjecanjima primili su Severina Lajtman, Tin Hrgović, Elio Hrgović, Jana Držanić, Helena Marčec, Neva Novak, Nika Halić, Štefan Granatir, Medijska grupa Osnovne škole Tomaša Goričanca, USR “Sport za sve”, Tamburaški orkestar KUU “Zvon” Župne zajednice Mala Subotica, Filip Novak, Lucija Obadić, Martina Korpar, Jelena Horvat, Domagoj Mihalic i Vladimir Mihalic.

U bogatom zabavno-kulturnom programu nastupili su članovi KUU “Zvon”, mališani iz Dječjeg vrtića “Potočnica”, Severina Lajtman, koja je recitirala Krležine stihove “Ni med cvetjem ni pravice”, te Slavko Držanić, a emitiran je i film “Pozabljeni”. Film govori o nekoliko mještana Općine Mala Subotica koji su se bavili zanimanjima koja su danas zaboravljena, a pripremili su ga učenici 6. a razreda, članovi medijske grupe Ema Herman, Valentina Lacković, Karlo Puklek, Matija Puklek, Petar Vlašić i Ana Vojković uz pomoć učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampamer.

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje