Povežite se s nama

Život i društvo

Slatki paket razveselio Varaždinku koja je u postupku razvoda i njezinu djecu

Objavljeno:

- dana

DOBRO DJELO

U stanu u Ulici Zrinskih i Frankopana sa svoje dvoje djece živi Anita Pavić, majka koja je u postupku razvoda. Regionalni tjednik i TP Varaždin slatkim paketima uspjeli su je razveseliti uoči Božića.

– Hvala vam od srca. Ovi darovi će mi mnogo pomoći s obzirom na to da nigdje ne radim i primam samo dječji doplatak i invalidninu – rekla je nam je Anita Pavić. Njezina kći Anamarija učenica je drugog razreda II. osnovne škole Varaždin, a trogodišnji sin Mijo boluje od leukemije.
Rijedak oblik ove zloćudne bolesti dijagnosticiran mu je kao još tromjesečnom djetetu.

– Opterećena sam samo s djecom. Mijo je mnogo izgubio, na razini je djeteta od 18 mjeseci. Naravno, tu su odlasci k logopedu i na radnu terapiju. Voljela bih raditi, no trenutna situacija mi jednostavno to onemogućava – dodala je Anita, kojoj uskaču roditelji i prijatelji.
– Nije lako biti samohrana majka. Bez svojih roditelja ne bih mogla, kao ni bez prijatelja koji mi financijski pomažu – istaknula je Anita.
Paket TP-a Varaždin odlazi u prave ruke.
– Potrebitih ima sve više, a nas koji ih se sjetimo možda i premalo. Tijekom godine darujemo potrebite, a ovaj paket ide u dobre ruke. Svima želimo veseo i miran Božić – zaključila je Bernarda Kramar, članica Uprave TP-a Varaždin.

Mali znak pažnje

Humanitarno djelovanje sastavna je odrednica društveno odgovornog ponašanja TP-a Varaždin. Uz već tradicionalno darivanje prigodnim poklon-paketima, ova je varaždinska tvrtka tijekom prošle godine darovala televizore Dječjem odjelu Opće bolnice Varaždin, kako bi najmlađim pacijentima bolnički dani prošli u što ugodnijem okruženju.
– Također, tijekom cijele godine darujemo namirnice socijalnoj samoposluzi te se uključujemo u razne dobrotvorne akcije. Blisko surađujemo s Centrom za socijalnu skrb i Crvenim križem, preko kojih dolazimo do obitelji kojima je pomoć neophodna. Ovo je samo mali znak pažnje i dobrote. Znamo da brojne obitelji trebaju našu pažnju tijekom cijele godine, pa ovakve poklon-pakete dijelimo za uskrsne i božićne blagdane, ali i u drugim prigodama kada vidimo da netko treba našu pomoć – zaključila je Bernarda Kramar.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje