Povežite se s nama

U fokusu

Slijedi preispitivanje članstva Natalije Martinčević u HNS-u

Objavljeno:

- dana

Habuš i Štromar očitali lekciju Nataliji Martinčević

Nije trebalo dugo čekati na reakcije stranačkih kolega glede istupa Natalije Martinčević, zamjenice varaždinskoga gradonačelnika i saborske zastupnice HNS-a, koja je bliska Radimiru Čačiću. Njezino samostalno predstavljanje rada u Gradu Varaždinu i Hrvatskom saboru nije, blago rečeno, naišlo na razumijevanje varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša i varaždinskog župana Predraga Štromara koji je ujedno i predsjednik HNS-a Varaždinske županije te Središnjeg odbora HNS-a.

– Za istup Natalije Martinčević doznao sam iz medija. Ne sporim da zastupnici mogu predstavljati rezultate rada Hrvatskom saboru, no stranka bi trebala o tome biti barem obaviještena. Ovo što se danas dogodilo mimo je dosadašnje stranačke prakse – veli varaždinski gradonačelnik.

Habuš nije zadovoljan ni s načinom na koji je njegova zamjenica predstavila svoj rad u Gradu Varaždinu, točnije Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju.

– Nije prihvatljivo niti korektno bilo kakvo svojatanje projekata jer su oni rezultat timskog rada, odnosno naše koalicije. Možete li zamisliti da jedan ministar govori o svojim projektima bez da spomene Vladu – pita Habuš.

Uostalom, kako dodaje, na lokalnim izborima pobijedili su on zajedno sa zamjenicima Vjeranom Radelićem i Natalijom Martinčević te tako moraju raditi.

– U vezi samostalnog istupa o projektima na gradskoj razini razgovarat ću sa svojom zamjenicom te ću joj dati do znanja da tako ne ide, dok u vezi rada u Saboru riječ prepuštam stranci – veli Habuš koji naglašava da ne voli dvoličnost, već očekuje izlazak iz HNS-a od svih koji se ne slažu s politikom stranačkog vrha, a ne da budu spavači.

I varaždinski župan Predrag Štromar zatečen je istupom Natalije Martinčević mimo dogovora sa stranačkim čelništvom. To smatra nepoštovanjem stranke i njezinih pravila, pa stoga najavljuje preispitivanje njezinog statusa u HNS-u, budući da ne izlazi iz stranke od koje se svojim postupcima sve više udaljava.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

U fokusu

Ister šef Varkoma, Grad bi kupio MBO! SDP je takve stvari još nedavno nazivao politikanstvom, a sad…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bruno Ister novi je direktor komunalne tvrtke Varkom. O tome se već dulje vrijeme nagađalo, a informacija je napokon postala službena. Ister, koji je inače dugogodišnji član SDP-a, direktorsku će funkciju službeno zauzeti 1. prosinca.

O njegovom imenovanju raspravljalo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Hrvoje Petrić iz Budimo grad pitao je danas gradonačelnika Bosilja zašto ima dvostruka mjerila te ga je podsjetio da je ne tako davno prozivao bivšu vlast zbog političkog kadroviranja.

– Prije četiri godine su Bosilj i Ister održali presicu prije sjednice Nadzornog odbora Varkoma, na kojoj su rekli da je Varkom pun stručnjaka, ali da politika uvijek stavi šape na njega. Tom su prilikom kritizirali kadroviranje Ivana Čehoka. A onda, prije par dana, odigrali su istu igru – rekao je Petrić.

O tome kako gradonačelnik mijenja mišljenje govorio je i Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka. Njega je zanimalo kako to da se sad Grad interesira za kupnju MBO-a, a upravo je Bosilj takvu ideju u prošlom mandatu kritizirao.

Pred tri godine, Bosilj je naime rekao kako nema javnog interesa u kupnji MBO-a te je Čehoka i njegove suradnike nazvao populistima.

Bosilj sad nastoji opravdati i Istera u Varkomu i mogućnost da Grad kupi MBO.

– Ovim putem čestitam gospodinu Isteru, od 1. prosinca on je novi direktor, Nadzorni odbor izabrao ga je jednoglasno 8:0. Statut tvrtke dozvoljava imenovanje, a Ister je od svih vijećnika najviše involviran u pitanja Varkoma i bala. Vjerujem da će polučiti dobar rezultat – rekao je Bosilj. Istaknbuo je i da da su Isterovo imenovanje pozdravili i u čelništvu Hrvatskih voda te je odmah primljen poziv na sastanak.

Što se pak tiče MBO-a, Bosilj podsjeća kako ima savjetodavno tijelo koje se bavi problemom bala. Među ostalima, u tom povjerenstvu sjedi i Mirka Jozić, bliska suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Upravo ona je navedena kao voditeljica projektnog tima kontakt Grada za operativna pitanja.

Varaždinski gradonačelnik objašnjava kako je kupnja MBO-a samo jedna od mogućnosti, te da moraju provjeriti sve opcije prije nego se donese konačna odluka, odnosno da je cilj analizom doći do najpovoljnije opcije.

Osvrnuo se i na činjenicu da realizacija projekta Regionalnog centra Piškornica još nije na vidiku.

– Regionalni centar Piškornica neće biti gotov još sigurno 4 ili 5 godina i država će svoje odgovornosti prebaciti na jedinice lokalne samouprave i mi moramo imati razne opcije kako bismo to mogli riješiti – kaže Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

Odbijena žalba Ivkoma, varaždinsko smeće ipak ide u Jerovec?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Komunalni otpad koji se iz Varaždina trenutno odvozi u Davor, mogao bi se od nove godine odvoziti u Jerovec.

– Ivkom se žalio na rješenje inspekcije koje je naložilo da se mora primati varaždinski mješoviti komunalni otpad, ali drugostupanjsko tijelo je donijelo odluku da Ivkom mora primiti naš otpad. Poslao sam prijedloga sporazuma prema gradu Ivancu za primanje našega otpada. Nažalost odgovora nema – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo da je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u više navrata rekao da neće dozvoliti da varaždinsko smeće dolazi u Jerovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje