Povežite se s nama

Sport

Slobodašice Pokos i Dudek stigle do odličnih rezultata na Prvenstvu Balkana

Objavljeno:

- dana

U Rumunjskoj

U rumunjskom Pitestiju završilo  je 75. seniorsko prvenstvo Balkana u atletici, a atletičarke varaždinske Slobode Lucija Pokos i Kristina Dudek ostvarile su odlične rezultate.

Prvenstvo je okupilo najbolje atletičare iz 16 zemalja regije, a Lucija Pokos na 100 m osvojila brončanu medalju sa vremenom 11,89, dok je Kristina Dudek na 400 m s vremenom 53,59 sekendi osvojila je peto mjesto, istrčavši osobni rekord. Hrvatska štafeta u kojoj su nastupile obje slobodašice osvojila je drugo mjesto iza grčke, a ispred turske postave.

Lucija Pokos nastupila je drugog dana na 200 m i osvojila srebrnu medalju ispred grčke atletičarke koja je bila brža samo tri stotinke. K tome Lucija je imala i jači vjetar u prsa od pobjednice koja je nastupila u drugoj skupini.

Izvor:
Foto:

Sport

Nenad Bjelica: Varaždin ima kvalitetu za europske pozicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždin izgubili su od Dinamo s minimalnih 1:0, a nakon susreta Varaždince je nahvalio trener Dinama Nenad Bjelica.

-Varaždin je ozbiljan i nije slučajno da su u devet kola primili samo pet golova. Kvalitetan posao radi kolega Šafarić i siguran sam da Varaždinci imaju kvalitetu za četvrto, peto mjesto. Imaju što pokazati u borbi za europske pozicije – rekao je Bjelica.

Razočaran je bio Nikola Šafarić, koji drži da je njegova momčad zaslužila više od poraza.

– Imamo za čim žaliti. Imali smo stativu, pa priliku Mamića, a Dinamo nije imao tih situacija. Sve bi bilo drugačije da smo zabili. No, imali smo mnogih problema tijekom tjedna s ozljedama i bolestima. Jako dobro smo utakmicu odradili – rekao je Šafarić čija je ekipa nakon prvog kruga skupila 12 bodova.

– Prije sezone smo se nadali da možemo igrati na način na koji smo igrali. S obzirom na način na koji smo odigrali sve utakmice, možda su neki ljudi iznenađeni. No, sve je u dva, tri boda na tablici. Nema mjesta za opuštanje. Bitno da je ostanemo zdravi i vidjet ćemo nakon polusezonu gdje ćemo završiti, pa se onda možda i dodatno doselekcionirati kadar– zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Bednja uz hat-trick Tomislava Hercega deklasirala Nedeljanec u derbiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osmo kolo Elitne ŽNL ponudilo je derbi u Nedeljancu između istoimenog domaćina i vodeće Bednje. Gosti su slavili s 4:1.

Nedeljančani su poveli u 8. minuti preko Šurbeka, no samo dvije minute kasnije Herceg je izjednačio rezultat. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

No, u drugom dijelu pala su tri gola Beletinčana. U 52. minuti Herceg se drugi put upisao u strijelce, na 3:1 je povisio Geljić u 64., da bi Herceg svojim trećim golom u 82. minuti postavio konačni rezultat.

Do slavlja rezultatom 3:2 stigao je Jalžabet protiv margečanske Mladosti te je zadržao korak za vodećom Bednjom.

U preostalim utakmicama Budućnost je s 4:1 svladala Ivančicu, Razvitak je s 4:0 deklasirao Plitvicu, a dvije utakmice završile su 1:1. Riječ je o susretima Poleta i Novog Marofa u Tuhovcu te Trnja i Dubravke-Zagorac.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje