Povežite se s nama

Međimurje

Slovenci oduševili plesovima mještane Dunjkovca

Objavljeno:

- dana

ZABAVNO

U okviru višednevne manifestacije Dani Dunjkovca, koja se održava od 17. lipnja do 2. srpnja, u subotu, 24. lipnja, priređena je Večer folklora.

Brojni posjetitelji uživali su u raznolikom programu koji je već četvrtu godinu zaredom organizirala Udruga za očuvanje kulturne baštine “Međimurska gruda” iz Dunjkovca.

Sadržajno i veselo

Uz Večer folklora, u okviru Dana Dunjkovca održane su sportske igre i natjecanje u kuhanju međimurskoga gulaša

Večer folklora održana je na otvorenoj pozornici platoa ispred zgrade Osnovne škole, a program su otvorile Mažoretkinje Nedelišća, koje u zadnje vrijeme osvajaju priznanja i nagrade diljem svijeta. Nakon njih, posjetitelje su u folklor uveli mali plesači folklorne skupine Područne škole Dunjkovec, koji su pokazali svoje plesno umijeće pred svojim ponosnim članovima obitelji, rodbinom i mještanima Dunjkovca. Glavni gosti programa bili su članovi folklorne skupine Kulturnog društva iz Obreža u Sloveniji, koji su svojim nastupom posebno oduševili prisutne. Na kraju je svima okupljenima i svim izvođačima zahvalio predsjednik “Međimurske grude” Franjo Soldat uručivši prigodne zahvalnice. Kroz program je vodila Aleksandra Ličanin.

Inače, Dane Dunjkovca priređuje Vijeće Mjesnog odbora u suradnji s mjesnim udrugama, NK Međimurec i DVD Dunjkovec. Manifestacija je počela u subotu, 17. lipnja, sportskim igrama za velike i male koje je Udruga žena Dunjkovec organizirala na igralištu NK Međimurec. Bilo je sportski i veselo, a djeca su se natjecala u brojnim disciplinama: gađanju gola nogom, gađanju čunjeva, nabacivanju kolutova i gumi-košarci. Muškarci i žene snage su međusobno odmjerili u disciplinama gađanja gola nogom, pikadu, gađanju čunjeva, nabacivanju kolutova i bacanju potkove. Svim pobjednicima podijeljene su medalje u svim kategorijama.

Večer folklora završila je podjelom zahvalnica sudionicima koje im je uručio predsjednik “Međimurske grude” Franjo Soldat

 

Dani Dunjkovca nastavili su se 22. lipnja druženjem na kuglani Hrastinka u organizaciji Udruge “Hrastinka”, a 24. i 25. lipnja na igralištu NK Međimurec održan je nogometni turnir za mlađe uzraste “Hraščica kup”. U subotu, 1. srpnja, održano je Županijsko vatrogasno natjecanje na igralištu Međimurca, a u nedjelju, 2. srpnja, Gulašfest u organizaciji “Međimurske grude”, također na istom igralištu. Riječ je o natjecanju u kuhanju međimurskoga gulaša te će to biti i završna manifestacija ovogodišnjih Dana Dunjkovca. Za sve posjetitelje će biti pripremljen besplatni gulaš, dok će pod šatorom svirati živa glazba.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje