Povežite se s nama

Život i društvo

Smijeh i pjesma na tradicionalnom Vincekovom u Varaždinskim Toplicama

Vincekovo Varaždinske Toplice

Objavljeno:

- dana

Tišinu snijegom okovanih topličkih brega zamijenili su protekle subote, 18. slučaja, smijeh i pjesma, koji su još jednom ispunili bogati program tradicionalnog druženja uz Vincekovo u Varaždinskim Toplicama u organizaciji Udruge vinogradara i voćara sv. Martin.

Ove godine domaćin ceremonije je bio član udruge Dragutin Kranjčec. A kako i dolikuje pravome domaćinu, svoje je goste počastio slasnim gulašom i kotlovinom, kao i drugim domaćim delicijama uz nezaobilaznu vrhunsku vinsku kapljicu.

Veselom društvu pridružila se i gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, dok su za glazbeni dio programa bili zaduženi veseli dečki iz Tamburaškog sastava „ex Fakini“.

Ono što je organizatore, topličku vinogradarsku i voćarsku Udrugu posebno razveselilo je veći broj mladih koji su se priključili proslavi Vincekova. Dokaz je to da zanimanja za vinogradarstvo i podrumarstvo u topličkom kraju ne nedostaje, baš kao niti za tradicionalne vinske fešte poput Vincekova.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje