Povežite se s nama

Život i društvo

Smijeh i pjesma na tradicionalnom Vincekovom u Varaždinskim Toplicama

Vincekovo Varaždinske Toplice

Objavljeno:

- dana

Tišinu snijegom okovanih topličkih brega zamijenili su protekle subote, 18. slučaja, smijeh i pjesma, koji su još jednom ispunili bogati program tradicionalnog druženja uz Vincekovo u Varaždinskim Toplicama u organizaciji Udruge vinogradara i voćara sv. Martin.

Ove godine domaćin ceremonije je bio član udruge Dragutin Kranjčec. A kako i dolikuje pravome domaćinu, svoje je goste počastio slasnim gulašom i kotlovinom, kao i drugim domaćim delicijama uz nezaobilaznu vrhunsku vinsku kapljicu.

Veselom društvu pridružila se i gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, dok su za glazbeni dio programa bili zaduženi veseli dečki iz Tamburaškog sastava „ex Fakini“.

Ono što je organizatore, topličku vinogradarsku i voćarsku Udrugu posebno razveselilo je veći broj mladih koji su se priključili proslavi Vincekova. Dokaz je to da zanimanja za vinogradarstvo i podrumarstvo u topličkom kraju ne nedostaje, baš kao niti za tradicionalne vinske fešte poput Vincekova.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje