Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska biskupija objavila raspored krizmi u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Sveta potvrda krizma firma

Objavljeno:

- dana

Biskupijski ordinarijat Varaždinske biskupije objavio je raspored podjele sakramenta Svete potvrde ili krizme za 2019. godinu.

Ove će godine od subote 27. travnja do nedjelje 23. lipnja sakrament Svete potvrde biti podijeljen u 87 župa Varaždinske biskupije. Krizmanici Župe sv. Josipa iz Varaždina sakrament Svete potvrde primit će po rukama varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka na blagdan Duhova u nedjelju 9. lipnja u katedrali u 11 sati.

Osim u župama Varaždinske biskupije prema priloženom rasporedu mons. Mrzljak sakrament Svete potvrde podijelit će i učenicima Centra “Tomislav Špoljar” u varaždinskoj katedrali u petak 3. svibnja u 19 sati te učenicima Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu u subotu, 8. lipnja u 11 sati.

U 87 župa Varaždinske biskupije osim biskupa Mrzljaka sakrament Svete potvrde će podjeljivati biskupovi delegati, kanonici Stolnog kaptola Blažene Djevice Marije na Nebo uznesene mons. Antun Perčić, preč. Mirko Horvatić, mr. Josip Koprek, mr. Damir Bobovec, dr. Mario Kopjar.

Kompletan raspored krizmi po mjestima nađite OVDJE.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje