Povežite se s nama

U fokusu

Hoće li Štromaru posao iz snova osigurati Stričak i Križanić?

Objavljeno:

- dana

Ljubav HDZ-a i HNS-a

U Varaždinskoj županiji se s nevjericom prate najnovija zbivanja na nacionalnoj političkoj sceni.

I dok zagrebački HNS-ovci zbog suradnje s HDZ-om ispred stranačkih prostorija pale lampaše, članovi HNS-a Varaždinske županije odani su svojem stranačkom vođi Predragu Štromaru.

Dosad nije bilo baš nikakvih kritika na račun odluke Središnjeg odbora HNS-a da se krene u pregovore s HDZ-om, koje će voditi upravo Štromar zajedno s međimurskim županom Matijom Posavcem.

Stričak: Podržat ću Vladu

I HDZ-ovci – koji su pune četiri godine oštro kritizirali rad Predraga Štromara kao župana – trenutno nisu baš razgovorljivi.  

– U Saboru ću podržati Vladu predvođenu HDZ-om i Andrejom Plenkovićem, jer ne vidim razlog zašto ne bih podržao Vladu koju vodi stranka čiji sam član. Osim toga, stabilna Vlada jamči budućnost Hrvatskoj – kratko nam je rekao Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik te stranke.

Pregovori HDZ-a i HNS-a o novoj Vladi su započeli, a HDZ-ovci će očito u Saboru glasati onako kako im kažu stranački šefovi.

Bude li u Hrvatskom saboru Štromar predložen za ministra graditeljstva i potpredsjednika Plenkovićeve Vlade, najzanimljivije će biti gledati kako će glasovati dvojica zastupnika HDZ-a iz Varaždinske županije, Anđelko Stričak i Josip Križanić.

Štromarov rad su oštro kritizirali pune četiri godine.

Stričak ga je javno zamolio da „prestane brinuti za sjever“, jer nije riješio ni bale niti Kirurgiju, a njegov kolega Križanić je ustvrdio da ga je „sram kako izgledaju bolnice u Varaždinu i Novom Marofu“, jer je „Štromar sve upropastio“.

Hoće li ih opet biti sram?

Na zajedničkoj konferenciji za novinare prije nekoliko mjeseci HDZ-ovci su poručili da je riječ o „dokazano najnesposobnijem županu“ i dužnosniku koji je u Varaždinskoj županiji uspio „sve upropastiti“.

Alen Runac, HDZ-ov kandidat za župana, ustvrdio je pak da Štromar u „osam godina mandata nije uspio izgraditi ni šupu“.

Štromar, koji to nije ni pokušavao demantirati, sad bi trebao postati, ni više ni manje, nego ministar graditeljstva.

Njegovi kritičari iz HDZ-a su naglo oboljeli od amnezije, najčešće “bolesti” u političara u zadnjih nekoliko dana.

Sve za dobrobit Hrvatske.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!