Povežite se s nama

Zabava & Stil

Špancirfest iz zraka

Objavljeno:

- dana

Aeroklub Varaždin

Aeroklub Varaždin u suradnji s pilotskom školom „Bellair“, instruktorom zrakoplovnog jedriličarstva Franjom Markeljom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina od 23. kolovoza do 1. rujna organizira manifestaciju „Doživite Špancirfest iz zraka“.

Riječ je o prvoj takvoj aktivnosti Aerokluba Varaždin kojoj je cilj populariziranje tehničke kulture i letenja kao oblika zrakoplovne djelatnosti, a manifestaciji je domaćin i glavni pokrovitelj TD Varaždin Airport.

– Svi zainteresirani koji žele vidjeti Varaždin i „festival šetača“ iz „ptičje perspektive“, pozvani su da tijekom održavanja Špancirfesta posjete aerodrom Varaždin od 9 do 19.30 sati. Očekuju ih iskusni instruktori  letenja s avionom Cessna 172 i motornom jedrilicom Alpin tst-8. Za sve koji žele iskusiti nešto novo, puno bolje od bilo kakvog lunaparka, osjetiti adrenalin ili jednostavno uživati u prekrasnom pogledu iz nebeskih visina, informativni letovi su idealna prigodaističu organizatori priredbe koja će nesumnjivo nekima pomoći da pronađu odgovor na pitanje je li postati pilotom, “prava stvar” za njih.

Inače, let avionom po osobi košta 200 kuna i traje minimalno 15 minuta, a jedrilicom 20 minuta. Svi koji žele letjeti u jedrilici bit će upoznati i s korištenjem pilotskih padobrana, a od instruktora letenja pilotske škole „BellAir“  na varaždinskom aerodromu mogu doznati sve što ih zanima o motornim zrakoplovima i školovanju sportsko-turističkih pilota.

– Na svoj let, koji može biti izvrstan rođendanski ili neki drugi prigodni poklon, slobodno možete ponijeti foto aparat ili kameru. Ograničenja kod leta motornim avionom u principu ne postoje, no morate uzeti u obzir kako jedrilicom letjeti ne bi smjela mala djeca, a eventualnih problema u pogledu smještanja u kokpit mogu imati izrazito visoki i/ili preteški ljudi – pojasnio je Franjo Markelj, ovlašteni instruktor letenja jedrilicama.

Dodajmo i to kako domaćin priredbe TD Varaždin Airport d.o.o. za domaće i strane goste, posjetitelje Špancirfesta koji će doći zračnim prijevozom preko aerodroma Varaždin, odobrava od 23. kolovoza do 1. rujna prigodan popust od 30 posto na sve aerodromske usluge.
   

 

Izvor: AK Varaždin
Foto: AK Varaždina

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje