Povežite se s nama

Moda i ljepota

Nije šešir, nego fascinator!

Objavljeno:

- dana

Pokrivalo za glavu kao statusni simbol

Utrke konja na manifestaciji Royal Ascot u Velikoj Britaniji odavno su poznatije po paradi šešira, nego po konjima. Ekstravagantne kreacije u kosi britanskih plemkinja koje dolaze u Ascot više se ni ne mogu nazvati šeširima, a čini se da se dame nadmeću koja će staviti otkačenije pokrivalo na glavu.

No ta pokrivala ustvari ni nemaju drugu funkciju osim da fasciniraju. Stoga su i prozvana fascinatorima. No nije Royal Ascot izmislio fascinatore, postojali su oni daleko ranije. Još su stari Rimljani svoje ceremonijalne kacige ukrašavali perjem, a engleski mušketiri rado su nojeva pera stavljali na šešire.

Izazivaju šok!

Kao prava Britanka, nosi ih popularna kraljevska snaha Kate Middleton

Fascinatore je nosila i Marija Antoaneta i upravo su u njezino doba dosegli svoj vrhunac – bio je znakom statusa, pa je vladalo pravilo pretjerivanja. U kosi su se, osim buha, u to doba mogle naći preparirane životinje, sušeni leptiri i školjke. Tijekom Francuske revolucije, fascinatori postaju manje značajni. No svoj novi uspon dobivaju u Engleskoj u doba kraljice Viktorije.Tamo se ta tradicija zadržala do danas i nose se u posebnim prilikama.

Kao prava Britanka, nosi ih i popularna kraljevska snaha Kate Middleton. Najčešće su nahereni na jednu stranu glave i imaju jastučić ili neku ravnu podlogu na koju se našivavaju razni dodaci – umjetno cvijeće, leptirići, voće ili perje fazana, prepelica ili paunova. Posebno ih vole mladenke koje za svoje vjenčanje biraju decentnije fascinatore s obaveznim tilom koji pada preko očiju. U Hrvatskoj postoji nekoliko izrađivača fascinatora, a rado bismo vidjeli Varaždinke ukrašene ovim fascinirajućim modnim dodatkom.

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje