Povežite se s nama

Život i društvo

Spektakl u HNK: Legendarni Gales varaždinski koncert završio na leđima, a publika na nogama

Objavljeno:

- dana

DOGAĐAJ ZA PAMĆENJE

Prvi dan drugog izdanja Festivala letećih gitara nije mogao završiti veličanstvenije: dupkom pun varaždinski HNK tresao se od gitarskih vratolomija ljevorukog američkog genijalca Erica Galesa, koji je varaždinski koncert završio na leđima, a publikom redom – na nogama.

Gales: Uvijek sam želi doći u Hrvatsku, opet ću doći u Varaždin!

– Volio sam gledati TV seriju “Hitna služba” i tamo je bio jedan liječnik iz Hrvatske. I uvijek sam si mislio: kako bih htio posjetiti Hrvatsku i evo, želja mi se konačno ostvarila – rekao je prije koncerta gitarist kojeg su Joe Bonamassa i Carlos Santana nazvali – najvećim.

Nigdje nisam doživio tako dobru organizaciju i atmosferu – poručio je Varaždincima Gales

Atmosfera Festivala letećih gitara, kojeg organizira Turistička zajednica Varaždinske županije uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Varaždinske županije itekako je ponijela velikog gitaristu za čiji se koncert tražila karta više, a neki su do Varaždina potegli čak iz Splita.

– Sudjelovao sam na puno koncerata po svijetu, neki od njih postoje već 30 godina, no nigdje nisam doživio tako dobru organizaciju i atmosferu. Sve je krasno i siguran sam da ovo nije moj zadnji posjet Varaždinu – poručio je Gales.

Festival je otvoren uz projekcije i nastupe varaždinskih gitarista i bendova te iznenađenja večeri – Vedrana Božića.

Kako je bilo jučer pogledajte u galeriji fotografija.

Izvor:
Foto: Foto: TZ Grada Varaždina

Život i društvo

Grad Varaždin časti umirovljenike jednodnevnim izletom na more

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin, na prijedlog Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi Grada Varaždina, objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za jednodnevni izlet na more – Kvarner koji će za zainteresirane umirovljenike biti organiziran uz financijsku pomoć Grada Varaždina.

Pravo prijave na Javni poziv imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Varaždina i mjesečnim mirovinskim primanjima do 2.500,00 kuna.

Javni poziv objavljen je na službenoj internetskoj stranici Grada Varaždina:

Javni poziv za iskazivanje interesa za jednodnevni izlet na more – Kvarner za zainteresirane umirovljenike uz financijsku pomoć Grada Varaždina (varazdin.hr).

Prijave za Javni poziv prijavitelji podnose od 1. do 25. srpnja 2022. godine do 10 sati.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski vrtić “Dječji svijet“ uspješno završio još jedan Erasmus+ projekt

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Portugalu su održane aktivnosti posljednje mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „COLINC – Collaborating for Inclusion“, ukupne vrijednosti 99.164,00€. Posljednji susret partnera na projektu koji je nepoznate ljude zbližio u odlične suradnike i prijatelje, odisao je ozračjem profesionalnog ponosa.

Sam projekt za ciljanu skupinu djelovanja imao je djecu s posebnim potrebama – djecu s teškoćama, darovitu djecu, djecu koja privremeno imaju neke posebne potrebe. Partnerstvo vrtića i osnovnih škola iz Hrvatske, Grčke, Italije, Portugala (koordinator) i Slovenije baziralo se na entuzijazmu, stručnom znanju i vodstvu, te na volji za timskim radom i spremnosti za promjenom.

Mobilnost je održana u Gradu Vila Nova de Gaia koji je prepoznao obrazovanje i inkluziju kao ključan faktor razvoja nekog kraja. „Dječji svijet“ su predstavljale Sanja Hajdin, Magdalena Erdelja i Nataša Gotal.

Ponosni na proces i uspjehe tijekom projekta, partneri su odlučili primjere dobre prakse i načine korištenja stimulativnih materijala prezentirati na međunarodnom online seminaru u vlastitoj organizaciji, a koji je održan početkom studenog prošle godine.

Primjere dobrih praksi prezentirali su praktičari koji svakodnevno rade s djecom, odnosno oni koji se prvi suočavaju s izazovima u radu s djecom s posebnim potrebama – odgajatelji, učitelji i stručni suradnici.

Izazovi s kojima su svi bili suočeni, pogotovo tijekom rada u pandemijskim uvjetima, polučili su među partnerima povećano razumijevanje, strpljenje, toleranciju i timski rad, te su rezultirali promjenom pristupa, načina rada, ponude materijala i hrabrosti da se usude raditi na drugačiji i za neke, novi način.

Tijekom projekta:

– Prepoznate su kvalitetne prakse u radu s djecom s posebnim potrebama

– Osviještena je upotreba ciljanih materijala i prilagodba okruženja kako bi se formiralo stimulativno okruženje i materijali

– Refleksijom praktičara produbile su se i ojačale kompetencije i znanja

– Stvoreni su materijali za diseminaciju i slobodnu distribuciju

Partnerstvo, suradnja, hrabrost, elan, motivacija, razumijevanje, poštenje, iskrenost, radišnost, trud, vrijeme, orijentiranost, pozitivan stav, podrška, učinkovitost, spremnost na promjene – samo su neki od stupova zajedništva, rada i rezultata na ovom projektu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje