Ivica B. (41) iz Splita početkom siječnja lutao je bez određenog cilja i osiguranih sredstava za život Varaždinom, odnosno učestalo se odavao skitnji, te je za isti prekršaj evidentiran i na području Zagreba, Vinkovaca i Našica, pa je osuđen na zatvorsku kaznu.

– Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te mu se izriče kazna zatvora od 14 dana – stoji u presudi Općinskog suda u Varaždinu.

On je na ročištu negirao da se odaje skitnji. Isticao je da mu majka šalje novac te da je u Varaždin došao ujutro, a otišao navečer, dok je između dolaska i odlaska bio po kafićima.

U slučaju je svjedočio policijski službenik koji je postupao po prijavama iz varaždinske Bolnice. Policajac je rekao kako je Ivica iz Splita dva tjedna bio u prostorijama bolnice.

– Zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega jer bi cijele dane bez razloga bio u bolnici. Također zaprimio sam dojave o sitnim krađama koje je muškarac počinio po trgovačkim centrima– svjedočio je policijski službenik.

Sud je na kraju prihvatio svjedočenje policijskog službenika i kaznio Splićanina s 14 dana zatvora. Budući da je po utvrđenju prekršaja uhićen i zadržan u zatvoru 14 dana, sud smatra da je kaznu izdržao. Izrečena mu je i zaštitna mjera udaljenja s područja Varaždina u trajanju od šest mjeseci, dok troškove postupka ne mora platiti.

Komentari

Komentara