Povežite se s nama

Međimurje

Sprema se karnevalsko ludilo

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

Turistička zajednica Grada Murskog Središća i Grad Mursko Središće pozivaju sve zainteresirane na tradicionalni “Serjojnski fašnik 2017.“, koji će biti održan u nedjelju, 12. veljače, s početkom u 14.30 sati.

Fašnička povorka u Murskom Središću i ovaj put oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada. Program počinje u 14 sati okupljanjem fašničkih skupina ispred Vatrogasnog doma Mursko Središće. Od 14.30 do 16 sati Fašnička povorka prolazit će Frankopanskom ulicom, Trgom bana J. Jelačića do zgrade Dječjeg vrtića, ispred koje će biti održano predstavljanje fašničkih skupina. Nakon tradicionalnog obreda spaljivanja Fašnika, od 16 sati slijedi zabavni program u pansionu “Ilonka”. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mobitel 098/347-403 (Silvija Peras) ili na e-mail: [email protected]. Prijavnice se šalju na spomenuti e-mail ili na fax 040/370- 772 do 6.  veljače.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na radost djeci i mještanima Pušćina: postavljanje suvremenoga dječjeg igrališta u “Peskima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem 2019. godine Općina Nedelišće krenula je s uređivanjem neuređenog zemljišta u Pušćinama na lokaciji „Peski“, gdje je prvo montirana zaštitna ograda od punih betonskih elemenata ukupne dužine od 96 metara i visine od dva metra.

Lani su izvedeni su zemljani radovi te su uređene staze s opločnicima. Ovih dana isplaniran je fini sloj zemlje i u tijeku je postava dječjih suvremenih certificiranih igrala i klupica za odmor. Do kraja srpnja očekuje se završetak radova na radost svoj djeci i mještanima Pušćina.

Sljedeće nakon toga je planirano i uređivanje vanjske teretane, te skate parka. „Peski“ će biti jedno od najljepših i najvećih dječjih igrališta u općini te će zasigurno biti novi centar i okupljalište mještana Pušćina.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugi dan zaredom u Međimurju nema novih slučajeva COVID-a, ukupno osam aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 57 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.008 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 3 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje