Povežite se s nama

Međimurje

Spremni za – let

Objavljeno:

- dana

LUDBREG

U Ludbregu za desetak dana počinje najveće ovogodišnje sportsko natjecanje u Varaždinskoj županiji: Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnim modelima kategorije F3K, koje organiziraju poznati ludbreški Aeroklub “Rudolf Fizir”, Grad Ludbreg i Hrvatski zrakoplovni savez uz potporu Varaždinske županije.

Od 19. do 26. srpnja u centru svijeta natjecat će se predstavnici iz 33 zemlje iz cijelog svijeta, što znači 200 samih natjecatelja te još toliko članova njihovih pratnji, pa ne čudi što su smještajni kapaciteti u Ludbregu, ali i okolnim gradovima, Varaždinskim Toplicama, Prelogu, Đurđevcu i Varaždinu dva tjedna uoči natjecanja popunjeni! Na prvenstvu će i domaćini imati svoje predstavnike: Nikolu Frančića, Miljenka Frančića, Gregora Janžeka i Danijela Horvatića, koji su ujedno i članovi hrvatske reprezentacije.
– Riječ je o svjetskom natjecanju i dat ćemo sve od sebe, a želimo se pokazati i kao dobri organizatori, jer nije mala stvar biti domaćin svjetskog natjecanja – rekao je Frančić u ime domaćina na predstavljanju natjecanja u četvrtak u Ludbregu.

 

Samo natjecanje trajat će pet dana, a zbog velikog broja natjecanja leti se po grupama

Samo natjecanje trajat će pet dana, a zbog velikog broja natjecanja leti se po grupama.
– U grupi će biti po 15 pilota i svaki će morati odletjeti 20 letova. Dvanaest najboljih ulazi u finale koje se održava predzadnji dan natjecanja i finalisti kreću od nule. Imat će šest zadataka i onaj tko će najbolje to odraditi bit će pobjednik Svjetskog prvenstva – rekao je Filip Geci, jedan od organizatora natjecanja.

Uz Dane Svete Nedjelje Svjetsko prvenstvo najveći je turistički događaj ove godine u Ludbregu. Još prošle godine krenuli smo u razradu projekta i uložili znatna sredstva kako bismo se pokazali kao dobar domaćin. Pripreme letnog polja su pri kraju, a uredili smo i auto-kamp. Činjenica da su svi turistički kapaciteti popunjeni u Ludbregu i okolnim gradovima pokazuje da smo svi mi u ovom dijelu Hrvatske mali i moramo zajedno raditi na predstavljanju turističkih proizvoda. Nadam se da je ovo i jedan poticaj drugačijem promišljanju turizma i turističkih proizvoda u našem kraju – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.
I dožupan Alen Kišić slaže se da je je riječ o događaju koji će obilježiti ovu godinu.

– Mi ćemo, uz turističke znamenitosti kojima naša Županija obiluje i koje će natjecatelji i članovi ekipa posjetiti, imati i veliku korist u gospodarskom smislu, tako da smo prepoznali ovaj događaj, koji je nakon Švedske i Danske u jednoj maloj Hrvatskoj, maloj Varaždinskoj županiji i malom Ludbregu. To je velika stvar – rekao je Kišić.

F3K kategorija je kategorija rukom bacanih modela jedrilica koje se u zraku kontroliraju pomoću daljinskog upravljača. Pilot upravlja visinom i smjerom, a zanimljivo je da model jedrilice teži svega 300 grama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje