Povežite se s nama

Međimurje

Spremni za – let

Objavljeno:

- dana

LUDBREG

U Ludbregu za desetak dana počinje najveće ovogodišnje sportsko natjecanje u Varaždinskoj županiji: Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnim modelima kategorije F3K, koje organiziraju poznati ludbreški Aeroklub “Rudolf Fizir”, Grad Ludbreg i Hrvatski zrakoplovni savez uz potporu Varaždinske županije.

Od 19. do 26. srpnja u centru svijeta natjecat će se predstavnici iz 33 zemlje iz cijelog svijeta, što znači 200 samih natjecatelja te još toliko članova njihovih pratnji, pa ne čudi što su smještajni kapaciteti u Ludbregu, ali i okolnim gradovima, Varaždinskim Toplicama, Prelogu, Đurđevcu i Varaždinu dva tjedna uoči natjecanja popunjeni! Na prvenstvu će i domaćini imati svoje predstavnike: Nikolu Frančića, Miljenka Frančića, Gregora Janžeka i Danijela Horvatića, koji su ujedno i članovi hrvatske reprezentacije.
– Riječ je o svjetskom natjecanju i dat ćemo sve od sebe, a želimo se pokazati i kao dobri organizatori, jer nije mala stvar biti domaćin svjetskog natjecanja – rekao je Frančić u ime domaćina na predstavljanju natjecanja u četvrtak u Ludbregu.

 

Samo natjecanje trajat će pet dana, a zbog velikog broja natjecanja leti se po grupama

Samo natjecanje trajat će pet dana, a zbog velikog broja natjecanja leti se po grupama.
– U grupi će biti po 15 pilota i svaki će morati odletjeti 20 letova. Dvanaest najboljih ulazi u finale koje se održava predzadnji dan natjecanja i finalisti kreću od nule. Imat će šest zadataka i onaj tko će najbolje to odraditi bit će pobjednik Svjetskog prvenstva – rekao je Filip Geci, jedan od organizatora natjecanja.

Uz Dane Svete Nedjelje Svjetsko prvenstvo najveći je turistički događaj ove godine u Ludbregu. Još prošle godine krenuli smo u razradu projekta i uložili znatna sredstva kako bismo se pokazali kao dobar domaćin. Pripreme letnog polja su pri kraju, a uredili smo i auto-kamp. Činjenica da su svi turistički kapaciteti popunjeni u Ludbregu i okolnim gradovima pokazuje da smo svi mi u ovom dijelu Hrvatske mali i moramo zajedno raditi na predstavljanju turističkih proizvoda. Nadam se da je ovo i jedan poticaj drugačijem promišljanju turizma i turističkih proizvoda u našem kraju – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.
I dožupan Alen Kišić slaže se da je je riječ o događaju koji će obilježiti ovu godinu.

– Mi ćemo, uz turističke znamenitosti kojima naša Županija obiluje i koje će natjecatelji i članovi ekipa posjetiti, imati i veliku korist u gospodarskom smislu, tako da smo prepoznali ovaj događaj, koji je nakon Švedske i Danske u jednoj maloj Hrvatskoj, maloj Varaždinskoj županiji i malom Ludbregu. To je velika stvar – rekao je Kišić.

F3K kategorija je kategorija rukom bacanih modela jedrilica koje se u zraku kontroliraju pomoću daljinskog upravljača. Pilot upravlja visinom i smjerom, a zanimljivo je da model jedrilice teži svega 300 grama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje