U nedjelju, 16. lipnja, na ribnjaku Športsko ribolovnog društva Vidovec održana je svečana sjednica povodom 25. godišnjice rada ovog društva.

Sjednici su, uz članove, prisustvovali predstavnici Općine Vidovec i Općinskog vijeća, mnogobrojni uzvanici i gosti iz drugih klubova i športsko ribolovnih saveza te predstavnici Udruga s područja općine Vidovec, suradnici, sponzori i vlč. Branko Švoger, koji je blagoslovio novouređeni ribički dom i terasu.

Na sjednici su uručena mnogobrojna priznanja i zahvalnice ljudima koji su kroz povijest dali svoje doprinose, te je tajnik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza uručio brončane, srebrne i zlatne značke i plakete članovima ŠRD-a Vidovec za uspješan sportski rad za razvoj društva. Predsjednik društva Zdravko Klopotan, koji je ujedno i predsjednik tog društva već 17 godina, podsjetio je na davnu povijest djelovanja društva. Napomenuo je tako da prostor na kojem se nalaze je od davne 1972. pa sve do 1993. godine bio smetlište, deponij na koji se odlagalo smeće, krupni otpad i neekološki prihvatljive stvari. Osnivačka skupština ŠRD-a Vidovec održana je 1. prosinca 1994. godine.

Već 1995. godine započelo je raščišćavanje smeća te se zbrinuo postojeći otpad. Prekopavao se prostor koji je danas jezero, a prekopavanjem 2004. jezero se proširilo do sadašnjih dimenzija. ŠRD Vidovec je 2003. godine je dobio Ribolovno pravo i koncesiju na 20 godina od Ministarstva poljoprivrede i ribarstva. Jezero se poribljava ribom prema planu gospodarenja, a ribolovna zona proteže se na 3 hektara površine jezera i okoliša o kojem se svakodnevno brinu marljivi članovi ŠRD-a Vidovec.

Na ribnjaku se nalazi i dječje igralište obzirom da ovo mjesto privlači, osim ribiča, i mnogobrojne obitelji s djecom, a ove godine planiraju započeti sa školom ribolova za mlađe uzraste do 14 godina. Na ribičkom domu postavljeni su solarni paneli, a ove godine završeni su radovi oko uređenja ribičkog doma i terase, te je samim time ova oaza nasred Vidovečkih polja postala reprezentativan prostor privlačenja mnogobrojnih gostiju i ljubitelja prirode koji bjeg iz svakodnevice pronalaze upravo ovdje.

U sklopu svečane sjednice održan je i tradicionalan 16. po redu kup općine Vidovec u lovu ribe udicom na plovak gdje se susrelo 12 natjecateljskih ekipa iz cijele Varaždinske županije. Pobjednik kupa bio je ŠRD Ivanec, dok je ŠRD Vidovec osvojio 2. mjesto, a ŠRK Podravka Koprivnica 3. mjesto. Pobjednicima je uz predsjednika Klopotana, pehare i medalje uručio i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

Komentari

Komentara