Povežite se s nama

Događanja

Na Stančiću Rade Šerbedžija, na Starom gradu 2Cellos te Urban&4, a Leibach se vraća u četvrtak

Objavljeno:

- dana

TREĆI DAN ŠPANCIFESTA

Varaždinski Špancirfest je u subotu živio pod stalnom prijetnjom kišnih oblaka. Prije podne su ih rastjerali ravensburški bubnjari te susret povijesnih postrojbi s kojima nije bilo šale. Ulični se program nastavio prema planu i programu, a od novih uličnih performera posebno su bili zapaženi fascinantni XL Insects.

Iako se koncert Špancirfest festivalskog orkestra premjestio iz Županijske palače u Glazbenu školu, svi su se nadali da će kiša prestati prije nego što započne večernji koncertni program.

Tako je i izgledalo: kiša je stala, na Stančićev trg su se popeli Les Tambours du Bronx, a Siddharta je žestokom svirkom započela tzv. slovensku večer na Starome gradu. Ipak, na početku nastupa Laibacha, nešto iza 23 sata, nebo se potpuno otvorilo u pljusku biblijskih proporcija te je svirka, usprkos svim nastojanjima morala biti prekinuta iz sigurnosnih razloga.

Ulaznice za Laibach vrijede za jedan od ostalih koncerata na Starom gradu

Ipak, organizator se pobrinuo da obožavatelji Laibacha ne ostanu uskraćeni. Koncert Laibacha održat će se u četvrtak 28. kolovoza na Stančićevom trgu. Jučerašnje ulaznice za Siddhartu/Laibach vrijede za jedan od ostalih koncerata na pozornici kod Starog grada.

– S obzirom na brojne upite, podsjećamo da se, iz sigurnosnih razloga, kišobrani ne smiju unositi u koncertni prostor na Starome gradu. To je uobičajena praksa na svim većim koncertnim događanjima na otvorenom te molimo za razumijevanje – podsjećaju organizatori. 

Nakon močenja u gradu, mnogi su spas potražili na Arena pozornici uz Dravu gdje ih je slovenski DJ Beltek uspio osušiti, zagrijati i oznojiti od plesa.

I danas bogati program

U nedjelju nas čeka bogati program.

– Od novosti na ulicama ističemo Georga Viktora Emanuela ujutro na Trgu tradicijskih obrta te European Symbolic Orchestra na Korzu te Zug Masters i Carillon Vivente. Umjesto Šegrta Hlapića će u Parku kreative igrati dječja predstava “Ronilac bisera”.

U Županijskoj palači danas umjesto koncerta imamo sjajnu predstavu Međuigre 0-24 popularnom Zijaha A. Sokolovića, na Stančiću sviraju Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor, a na Stari grad na spektakularni koncert stižu 2Cellos te Urban&4 – najavljuju organizatori.

Izvor:
Foto: špancirfest

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje