Povežite se s nama

Međimurje

Stiže novih pet zubara i tri obiteljske liječnice

Objavljeno:

- dana

SPECIJALISTI

Novih osmero mladih liječnika dobilo je koncesiju za obavljanje primarne zdravstvene zaštite na području Međimurja.

Liječnice Sanja Vrban, Kristina Božić, Damira Janžek, Andrea Belić i liječnik Marko Cvijović dobili su koncesiju za stomatološku djelatnost, a Željka Lovrić, Kristina Poljski i Biserka Poje Jelenić za obiteljsku medicinu. Novi koncesionari ugovore su potpisali 19. travnja sa županom Matijom Posavcem. Mladi liječnici zadovoljni su što su dobili priliku da rade u svojoj matičnoj sredini, a župan naglašava da se ovim potezom mladi, obrazovani liječnici zadržavaju u Međimurju, ali i Hrvatskoj. Ugovori su potpisani na deset godina s mogućnošću produljenja pa to liječnicima daje neku sigurnost da će imati sigurne prihode, a županija time osigurava ravnomjerniji i kvalitetniji pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti u svim dijelovima Međimurja. U županiji ističu kako su oni jedni od rijetkih koji potpisuju koncesijske ugovore za primarnu zdravstvenu zaštitu; dosad su ih dali osam. Također je rečeno da su stigla europska sredstva za još četiri specijalizacije.

Nove specijalizacije iz ginekologije, pedijatrije, obiteljske i medicine rada

– Riječ je o specijalizaciji iz područja ginekologije, obiteljske medicine, pedijatrije i medicine rada, što će omogućiti stabilniji sustav jer ćemo liječnike s tih područja imati u Međimurju. Sljedeći projekt kojeg želimo ostvariti je dežurstvo, koje je dosad bilo kod dr. Poljski. Od 1.svibnja dežurstvo Doma zdravlja bit će u krugu paviljona 3 bolnice Čakovec, što je dobra vijest ako znamo da su u tome krugu sve ostale institucije i odjeli – ističu u županiji.

– Pacijent ima HBO i laboratorij uz registar palijativne skrbi na način da spajamo primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu, pa skraćujemo vrijeme čekanja i dajemo kvalitetu praćenju svakog pacijenta – objasnio je župan i najavio pilot projekt mobilnog palijativnog tima za koji je dobiveno potrebno odobrenje. Ujedno je pritom naglašeno kako se nastavlja s kapitalnim projektom izgradnje Doma zdravlja, očekuje se objava javnog natječaja za radove vrijedne 8,9 milijuna kuna, dok u rujnu 2018. godine i početak rada u novim prostorima.

Natječaj

U izgradnji Doma zdravlja očekuje se natječaj za radove vrijedne 8,9 milijuna kuna, a useljenje u nove prostore u rujnu 2018. godine

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje