Povežite se s nama

Život i društvo

Stižu dva milijuna eura za izgradnju i opremanje vrtića u općinama Petrijanec i Trnovec Bartolovečki

Objavljeno:

- dana

U Varaždinsku županiju stižu još dva milijuna eura bespovratnih sredstava i to za izgradnju dva nova vrtića.

Županijska Javna ustanova za regionalni razvoj sudjelovala je u izradi i prijavi projekata zahvaljujući kojima će Općina Petrijanec te Općina Trnovec Bartolovečki krenuti u izgradnju i opremanje dječjih vrtića, javila je Varaždinska županija.

Riječ je o natječaju “Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

– U srijedu je objavljena odluka o dodjeli gotovo dva milijuna eura bespovratnih sredstava. Radi se o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Općini Petrijanec, gdje je nositelj projekta sama Općina Petrijanec. Ukupna vrijednost projekta je 726.260 eura, a toliko iznose i bespovratna sredstva – pojasnio je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Dodao je da dobre vijesti stižu i za Općinu Trnovec Bartolovečki.

 – Donijeta je i pozitivna odluka za izgradnju i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom. U ovom slučaju nositelj projekta je ta Općina, dok je ukupna vrijednost projekta nešto veća i iznosi 1.146.726 eura. Radi se također o bespovratnim sredstvima u spomenutom iznosu – naglasio je Jakopović te najavio skoro potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Krenuli iz Malog Bukovca, preko Drave i Dunava, da bi na Ovčari položili vijence

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 11 sati pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec sedmorica Malobukovčana krenulo je putem Drave do Dunava i do Vukovara.

Potom će na Ovčari položiti vijence za sve koji su tamo izgubili živote u Domovinskom ratu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje