Varaždinska stolnotenisačica Petra Petek zlatnim slovima se upisala u povijest hrvatskoga stolnog tenisa.

Uspjela je ostvariti ono što nije pošlo za rukom ni legendama stolnog tenisa Tamari Boroš i Tomislavu Primorcu. Osvojila je Zagreb Open.

Prilika

– Konkurencija zbog pandemije koronavirusa nije bila kao dosad. Dosta je bio slabiji turnir, pa je to bila prilika za nas hrvatske igračice, koje nemamo toliko prigoda igrati na međunarodnim turnirima. Odigrala sam izvrstan turnir i stvarno sam presretna osvojenom titulom – rekla je Petra Petek, koja je suvereno, bez izgubljenog seta, prošla kvalifikacije pobijedivši redom svoju klupsku suigračicu Franović, zatim Borovec i na kraju Rumunjku Uritu. U osmini finala susrela se s Alinom Zahariom, još jednom Rumunjkom, no Petra je bila prevelika nepoznanica za sve protivnice, pa tako i za Rumunjke.

Četvrtfinale je donijelo Petri neugodnu Hrvaticu kineskog podrijetla Han Vukelju, s kojom je kroz povijest imala negativan ukupni rezultat. Nakon gubitka prvog seta Varaždinka je uhvatila pravi ritam i s tri osvojena seta zaredom odnijela sigurnu pobjedu rezultatom 3:1.

U polufinalu ju je čekala bivša klupska suigračica Ivana Malobabić, s kojom je dijelila svlačionicu protekle tri godine, i svaki faktor iznenađenja bio je nemoguć. U teškom, iscrpljujućem meču, nakon gubitka prva dva seta Petra Petek pobijedila je rezultatom 3:2 spasivši čak tri meč-lopte.

U finalu joj je protivnica bila još jedna Rumunjka, Tania Plaian. Slično kao i u polufinalu, samo u obrnutim ulogama, Petra je dobila prva dva seta, pa izgubila dva, te na kraju osvojila meč u odlučujućem setu rezultatom 11:9.

– Najteži meč je bio protiv moje donedavne klupske kolegice Malobabić, a Rumunjka Plaian, treća juniorka Europe također je bila vrlo teška protivnica. No, uspjela sam slaviti jer sam cijelo vrijeme bila maksimalno fokusirana– zadovoljna je Petra, kojoj s Varaždinkama slijedi natjecanje u Superligi. Ove sezone najviši rang hrvatskoga stolnog tenisa broji 14 ekipa, a samo jedna ekipa iskače – Dr. Časl koji će po svemu sudeći ponovno do titule.

Superliga

– Dr. Časl je svijet za sebe. Imaju vrlo kvalitetne četiri igračice, dok će se borba za drugo mjesto voditi između nas, Aquastila, zagrebačkog Tisa i Mladosti. Mislim da smo tu mi u maloj prednosti jer treća igračica, a to su u našem slučaju Janja Matijašec ili Jelena Vukelić, je kvalitetnija od treće ovih triju ekipa – dodala je Petek, koja je sigurno „prerasla“ varaždinsku stolnotenisku sredinu.

– To je sigurno istina, no mogla sam, kad sam bila mlađa, igrati u inozemstvu. Možda mi je malo žao što se nisam odlučila za taj korak. Inače, u Hrvatskoj se ne vidim ni u jednom drugom klubu osim u Varaždinu – zaključila je Petak.

Komentari

Komentara