Povežite se s nama

Međimurje

Stotine mališana pohrlilo na “Zeko-ekspress“

Objavljeno:

- dana

PERONI POD OPSADOM

Iako je potraga za skrivenim pisanicama u Čakovcu odgođena, vožnja “Zeko-ekspressom“ i ove je godine radoznalim mališanima pružila obilje zabave, uz neizbježno – slatko zadovoljstvo.

Naime, Međimurska županija je u suradnji s HŽ-ovim Putničkim prijevozom i ove godine organizirala vožnju prigodnim vlakom “Zeko-ekspress“. Riječ je o već uhodanom predblagdanskom događaju, a poseban veseli vlak vozio je na relaciji od Čakovca do Donjega Kraljevca i natrag. Na glavni gradski željeznički kolodvor jedva su stala sva djeca koja su u pratnji roditelja s nestrpljenjem iščekivala polazak na besplatno putovanje. U ovu avanturu s njima je krenuo i nasmijani uskrsni zec koji je usput svima okupljenima pokazao da zna obavljati posao prometnika. Skakutao je na sve strane te budnim okom pazio da se u urešene vagone ukrcaju i prigodni darovi koje su pripremili organizatori. Čim je lokomotiva krenula s perona, počela je pjesma s plesom i fotografiranje. Nasmijane mališane pozdravila je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, poželjevši svima ugodno putovanje. Usput ih je kao prava domaćica darivala prigodnim darovima i slatkišima. Za njom nije zaostajao ni raspjevani i rasplesani Zekoslav Mrkva, jer je mališanima tijekom nezaboravnog puta darovao šarene balone, čokoladna jaja i sokove. Povratak na polazište nakon skoro jednosatne vožnje nekima je stigao i prebrzo. No, zabilježene fotografije s ovoga predivnog druženja ostat će svima draga uspomena. Iz Međimurske županije zahvaljuju svima na dolasku i najavljuju novo – još veće druženje u “Zeko-ekspressu“. Naime, ako će interes za vožnju biti jednak ili veći od ovogodišnjega, osigurat će se i dodatni vagoni kako bi svako dijete dobilo priliku iskusiti ovakvo nezaboravno putovanje.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje