Povežite se s nama

Život i društvo

Streetball igralište dobit će općine Martijanec i Sv. Martin na Muri

Foto: Ilustracija/Pixabay

Objavljeno:

- dana

Izvlačenje Hrvatske Lutrije gradova i općina dobitnika sredstava za opremanje streetball igrališta održano je 30. studenog u prostorima Cro Casina Hrvatske Lutrije u Zagrebu.

Voditeljica Jelena Glišić je pred Povjerenstvom Hrvatske Lutrije, javnim bilježnikom i predstavnicom Ministarstva financija izvukla sretne dobitnike natječaja.

Za svaku županiju izvučen je po jedan grad ili općina te po jedan grad/općina na rezervnoj listi. Na Natječaj je pristiglo ukupno 95 prijava od kojih je 77 prijava, koje zadovoljavaju uvjete natječaja, sudjelovalo u izvlačenju.

Podsjetimo, ovim Natječajem bit će dodijeljena sredstva jednom gradu ili jednoj općini u svakoj županiji na području Republike Hrvatske te jednoj gradskoj četvrti u Gradu Zagrebu.

Ovim putem Hrvatska Lutrija će uložiti do 252.000 eura u streetball igrališta kako bi stanovnicima diljem Lijepe naše osigurali više kvalitetnih sportskih sadržaja. Svaki odabrani podnositelj, ostvarit će pravo na dodjelu sredstava u iznosu do 12.000 eura za opremanje streetball igrališta.

U Varaždinskoj županiji novac je za ovo dobila Općina Martijanec, a u Međimurju Općina Sv. Martin na Muri.

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Krenuli iz Malog Bukovca, preko Drave i Dunava, da bi na Ovčari položili vijence

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 11 sati pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec sedmorica Malobukovčana krenulo je putem Drave do Dunava i do Vukovara.

Potom će na Ovčari položiti vijence za sve koji su tamo izgubili živote u Domovinskom ratu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje