Povežite se s nama

Sport

Streličar Alen Remar ponovno najprecizniji – ovaj put u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Izniman

Na tradicionalnom turniru „900 krugova za Zlatnu strijelu grada Preloga“ član Varaždinskog streličarskog kluba (VSK), Alen Remar ponovo je bio fantastičan!

U najjačoj kategoriji seniora olimpijskog luka Alen je ispucao najveći broj krugova, oborivši pri tome i dva državana rekorda. Na distanci od 60 metara Alen je od mogućih 300 krugova pogodio 282 kruga i time oborio juniorski i seniorski državni rekord. Zanimljivost ovog tradicionalnog takmičenja je da u kasnijoj fazi natjecanja nema klasičnog raspucavanja, već streličari gađaju jaje na određenoj udaljenosti. I tu je Alen Remar bio ponovo najprecizniji u apsolutnoj kategoriji, te je već drugi put za redom odnio nagradu u obliku male „Zlatne strijele“.

Ostali streličari VSK-a također su bili vrlo dobri, Karlo Meštrić bio je 4. u diviziji seniora olimpijskog luka, a Domagoj Dupor također 4. kod veterana dugog luka.

U nedjelju članovi VSK-a odlaze u Sisak na državno prvenstvo u disciplini field, gdje su i Alen Remar i Amanda Mlinarić pretendenti na naslove prvaka države, svaki u svojoj kategoriji.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Senzacionalan rezultat Jane Koščak: sa 17 godina srušila seniorski rekord Hrvatske u sedmoboju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jana Koščak ne prestaje oduševljavati. U prvom seniorskom sedmoboju u karijeri, i to odmah na blještavoj pozornici najprestižnijeg svjetskog višebojskog mitinga u austrijskom Götzisu, osvojila je visoko deveto mjesto sa 6293 boda.

Najbolji je to rezultat u povijesti jedne mlađe juniorke (U-18) u seniorskom sedmoboju, dakle i neslužbeni svjetski rekord!

Obilato je time nadmašila i hrvatski seniorski (i juniorski) rekord koji je dosad držala njezina starija sestra Klara (5615), a ispunila je i ono što joj je bio glavni cilj – uhvatila je normu za Europsko juniorsko prvenstvo u kolovozu u Jeruzalemu. Na kojem će, u to nema sumnje, biti prva favoritkinja za zlato.

O kako jakom natjecanju se radilo i u kakvom je uglednom društvu Jana imala seniorsku premijeru, dočarat će podatak da je pobjednica, Amerikanka Anna Hall, skupila fantastičnih 6988 bodova! Osvajačica bronce na lanjskom Svjetskom prvenstvu došla je time na peto mjesto svih vremena.

Ispred Jane su, između ostalih, završile i Britanka Katarina Johnson-Thompson, svjetska prvakinja iz 2019, Poljakinja Adriana Sulek, svjetska dvoranska doprvakinja, te Finkinja Saga Vanninen, dvostruka svjetska juniorska prvakinja.

Izvor: Sportske novosti

Nastavite čitati

Sport

Fight Club Kovačić do tri zlatne medalje na međunarodnom savate turniru u Garešnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Garešnica je bila domaćin međunarodnom turniru u savateu koji se održao u subotu, 27.svibnja.

Nastupili su borci iz Finske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Srbije, a Fight Club Kovačić predstavljalo je šestero boraca.

Tristan Talan nakon osvajanja Prvenstva Hrvatske u savateu i Prvenstva Hrvatske u boksu, s dvije pobjede osvojio je i međunarodni turnir u Garešnici. 

Drugo zlato osvojio je kadet Ante Kovačić pobjedom nad borcem iz varaždinske Omege, dok je do trećeg zlata stigao aktualni viceprvak svijeta Luka Sakač. Dodajmo da je Hana Komes stigla do srebrnog odličja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje