Povežite se s nama

U fokusu

Štromar, župan koji nije uspio izgraditi ni šupu, postaje ministar graditeljstva?

Objavljeno:

- dana

Nagađanja

Hoće li bivši varaždinski župan Predrag Štromar postati novi ministar graditeljstva?

Upravo se o tome nagađalo nakon što je premijer Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, ponudio suradnju HNS-u da bi spasio svoju Vladu nakon razlaza s Mostom.

Tu ponudu je iznio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na sjednici Predsjedništva te stranke, koja je trajala satima.

Zanimljivo je da je Štromar u utorak prvo za portal E-varaždin izjavio da su to “laži”, a potom je za portal Index izjavio da o tome “još nisu razgovarali”.

Bit će doista zanimljivo postane li bivši župan ministar graditeljstva.

Naime, u osam godina mandata u Varaždinskoj županiji nije uspio izgraditi ništa, ni bolnice, ni škole, kao ni barem započeti bilo kakvu kapitalnu investiciju.

Upravo mu je HDZ-ov Alen Runac, protukanidat za dužnost župana, u tek završenoj kampanji govorio da nije uspio izgraditi ni šupu.

Jednako neuspješan je Štromar bio u vrijeme Milanovićeve Vlade, kad je HNS imao svoje ministre, te u vrijeme dvije HDZ-ove Vlade.

Baš je Plenkovićevu Vladu prozvao “Titanik Vladom”, a prosvjedovao je u Zagrebu tvrdivši da diskriminira sve jedinice lokalne samouprave izuzev onih u kojima je na vlasti HDZ.

Čini se da su medijski napisi o koaliciji HNS-a s HDZ-om uoči drugog kruga izbora Štromaru došli kao naručeni, jer je upravo te “netočne informacije” okrivio za svoj izborni poraz.

Hoće li na kraju za osam “sušnih godina” na čelu Županije biti nagrađen ministarskom foteljom?

Nije isključeno.

Jer treba imati na umu i to da Štromara u Županijskoj skupštini može spasiti jedino HDZ, s čijim vijećnicima bez problema već krajem ove godine može srušiti proračun Radimira Čačića i tako mu se brzo osvetiti za bolan poraz.

Čini se da od svega neće biti ništa: na sjednici Predsjedništva HNS-a donesena je odluka da ta stranka neće koalirati s HDZ-om, a Ivan Vrdoljak je oko 22 sata obznanio da je podnio ostavku.

Izvor:
Foto: Arhiva Rt

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje