Povežite se s nama

U fokusu

Štromar, župan koji nije uspio izgraditi ni šupu, postaje ministar graditeljstva?

Objavljeno:

- dana

Nagađanja

Hoće li bivši varaždinski župan Predrag Štromar postati novi ministar graditeljstva?

Upravo se o tome nagađalo nakon što je premijer Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, ponudio suradnju HNS-u da bi spasio svoju Vladu nakon razlaza s Mostom.

Tu ponudu je iznio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na sjednici Predsjedništva te stranke, koja je trajala satima.

Zanimljivo je da je Štromar u utorak prvo za portal E-varaždin izjavio da su to “laži”, a potom je za portal Index izjavio da o tome “još nisu razgovarali”.

Bit će doista zanimljivo postane li bivši župan ministar graditeljstva.

Naime, u osam godina mandata u Varaždinskoj županiji nije uspio izgraditi ništa, ni bolnice, ni škole, kao ni barem započeti bilo kakvu kapitalnu investiciju.

Upravo mu je HDZ-ov Alen Runac, protukanidat za dužnost župana, u tek završenoj kampanji govorio da nije uspio izgraditi ni šupu.

Jednako neuspješan je Štromar bio u vrijeme Milanovićeve Vlade, kad je HNS imao svoje ministre, te u vrijeme dvije HDZ-ove Vlade.

Baš je Plenkovićevu Vladu prozvao “Titanik Vladom”, a prosvjedovao je u Zagrebu tvrdivši da diskriminira sve jedinice lokalne samouprave izuzev onih u kojima je na vlasti HDZ.

Čini se da su medijski napisi o koaliciji HNS-a s HDZ-om uoči drugog kruga izbora Štromaru došli kao naručeni, jer je upravo te “netočne informacije” okrivio za svoj izborni poraz.

Hoće li na kraju za osam “sušnih godina” na čelu Županije biti nagrađen ministarskom foteljom?

Nije isključeno.

Jer treba imati na umu i to da Štromara u Županijskoj skupštini može spasiti jedino HDZ, s čijim vijećnicima bez problema već krajem ove godine može srušiti proračun Radimira Čačića i tako mu se brzo osvetiti za bolan poraz.

Čini se da od svega neće biti ništa: na sjednici Predsjedništva HNS-a donesena je odluka da ta stranka neće koalirati s HDZ-om, a Ivan Vrdoljak je oko 22 sata obznanio da je podnio ostavku.

Izvor:
Foto: Arhiva Rt

U fokusu

Kovač: “Sutra popuštanje mjera, a nema ulaska u županijske Domove zdravlja?!“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugo očekivano popuštanje epidemioloških mjera u ponedjeljak postaje stvarnost. Doduše, primarni je fokus na terasama kafića i omogućavanjem kakvog-takvog sportskog života, ali i kao takve, Vladine mjere su dočekane s odobravanjem građana.

I dok je ovaj val popuštanja mjera usmjeren na omogućavanje obavljanje djelomične gospodarske djelatnosti za ugostitelje, još uvijek nema popuštanja kad se radi o ulascima u ambulante Doma zdravlja diljem Varaždinske županije.

O tome je bilo i riječi na posljednjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije na kojoj je vijećnik SDP-a Hrvoje Kovač na aktualnom satu upitao župana Radimira Čačića je li u planu otvaranje čekaonica po sektorskim ambulantama u županiju s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju.

– Građani i dalje, izloženi niskim temperaturama čekaju ispred ulaza u domove zdravlja diljem županije kako bi posjetili liječnika i dobili zdravstvenu skrb. Svakako je važno zaštiti liječnike i medicinsko osoblje koje je prvi bastion obrane od korone, ali ne nužno na teret onih nemoćnih i bolesnih koji samo traže pomoć od liječnika. Čekaonice su velike i prostrane i ako se može čekati u bolnicama i drugim klinikama u toplim čekaonicama, ne vidim razloga zašto se ne može to isto omogućiti i u sektorskim ambulantama. Epidemiološka situacija je povoljna, broj novozaraženih je u padu, a broj cijepljenih ili onih s antitijelima raste. Nadam se da više nećemo morati gledati gužve na ulazima u županijske zdravstvene ambulante – kazao je Kovač.

Župan Čačić u svom je odgovoru istaknuo kako razumije problem i kako je Županija bila primorana uvesti strože mjere jer je bila među najgorima u Europi. Ipak, najavio je popuštanje mjera upravo u vidu olakšanog pristupa ambulantama.

– Mi ćemo već sada snažno revidirati mjere, a u okviru mjesec dana mislim da će to biti potpuno eliminirano. Mi ne želimo ići protiv nacionalnih mjera, poštujemo te mjere i vjerujem da ćemo kroz mjesec dana to riješiti iako ne možemo na to direktno utjecati – odgovorio je župan Čačić najavivši tako mogućnost otvaranja čekaonica u Domovima zdravlja.

Nastavite čitati

U fokusu

Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Zagreb

Nacinalni mediji javljaju da je umro zgrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je umro od srčanog udara, a tužnu vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

Bandiću je pozlilo kasno navečer u subotu te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh, piše telegram.hr. Vijest je objavila i HINA.

– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – objavljeno je u nedjelju, 28. veljače, u noći iz Grada Zagreba.

– Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru – objavili su.

Nastavite čitati