Povežite se s nama

U fokusu

Štromar, župan koji nije uspio izgraditi ni šupu, postaje ministar graditeljstva?

Objavljeno:

- dana

Nagađanja

Hoće li bivši varaždinski župan Predrag Štromar postati novi ministar graditeljstva?

Upravo se o tome nagađalo nakon što je premijer Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, ponudio suradnju HNS-u da bi spasio svoju Vladu nakon razlaza s Mostom.

Tu ponudu je iznio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na sjednici Predsjedništva te stranke, koja je trajala satima.

Zanimljivo je da je Štromar u utorak prvo za portal E-varaždin izjavio da su to “laži”, a potom je za portal Index izjavio da o tome “još nisu razgovarali”.

Bit će doista zanimljivo postane li bivši župan ministar graditeljstva.

Naime, u osam godina mandata u Varaždinskoj županiji nije uspio izgraditi ništa, ni bolnice, ni škole, kao ni barem započeti bilo kakvu kapitalnu investiciju.

Upravo mu je HDZ-ov Alen Runac, protukanidat za dužnost župana, u tek završenoj kampanji govorio da nije uspio izgraditi ni šupu.

Jednako neuspješan je Štromar bio u vrijeme Milanovićeve Vlade, kad je HNS imao svoje ministre, te u vrijeme dvije HDZ-ove Vlade.

Baš je Plenkovićevu Vladu prozvao “Titanik Vladom”, a prosvjedovao je u Zagrebu tvrdivši da diskriminira sve jedinice lokalne samouprave izuzev onih u kojima je na vlasti HDZ.

Čini se da su medijski napisi o koaliciji HNS-a s HDZ-om uoči drugog kruga izbora Štromaru došli kao naručeni, jer je upravo te “netočne informacije” okrivio za svoj izborni poraz.

Hoće li na kraju za osam “sušnih godina” na čelu Županije biti nagrađen ministarskom foteljom?

Nije isključeno.

Jer treba imati na umu i to da Štromara u Županijskoj skupštini može spasiti jedino HDZ, s čijim vijećnicima bez problema već krajem ove godine može srušiti proračun Radimira Čačića i tako mu se brzo osvetiti za bolan poraz.

Čini se da od svega neće biti ništa: na sjednici Predsjedništva HNS-a donesena je odluka da ta stranka neće koalirati s HDZ-om, a Ivan Vrdoljak je oko 22 sata obznanio da je podnio ostavku.

Izvor:
Foto: Arhiva Rt

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!