Povežite se s nama

U fokusu

Sukreirajte novi gradski proračun, anonimni i uvredljivi komentari neće se javno objaviti

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINKE I VARAŽDINCI:

Iz varaždinske gradske uprave izvijestili su da je u četvrtak, 23. studenoga počela javna rasprava na prijedlog proračuna Grada za 2018. godinu, s projekcijama za 2019. i 2020. godinu.

Na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina objavljen je poziv javnosti za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga o nacrtu proračuna putem internetskog savjetovanja s javnošću.

Rok za podnošenje mišljenja je do utorka, 12. prosinca ove godine. Na internetskim stranicama su objavljeni obrasci i adrese na koje se mogu dostaviti mišljenja, primjedbe i prijedlozi. Materijale i obrasce relevantne za aktualno savjetovanje, kao i sam prijedlog proračuna, možete pronaći na OVDJE – pod rednim brojem 9.

Inače, nakon provedenog postupka javne rasprave izrađivač nacrta akta  sastavit će izvješće  u kojem su sadržane prihvaćene ili neprihvaćene primjedbe i prijedlozi iz rasprave. I taj dokument bit će objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada. Napominjemo da ako ne želite da vaši osobni podaci budu javno objavljeni, to trebate istaknuti prilikom slanja obrasca.

– Anonimni, irelevantni te uvredljivi komentari neće se objaviti – poručuju iz Grada.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!