Povežite se s nama

U fokusu

Sukreirajte novi gradski proračun, anonimni i uvredljivi komentari neće se javno objaviti

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINKE I VARAŽDINCI:

Iz varaždinske gradske uprave izvijestili su da je u četvrtak, 23. studenoga počela javna rasprava na prijedlog proračuna Grada za 2018. godinu, s projekcijama za 2019. i 2020. godinu.

Na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina objavljen je poziv javnosti za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga o nacrtu proračuna putem internetskog savjetovanja s javnošću.

Rok za podnošenje mišljenja je do utorka, 12. prosinca ove godine. Na internetskim stranicama su objavljeni obrasci i adrese na koje se mogu dostaviti mišljenja, primjedbe i prijedlozi. Materijale i obrasce relevantne za aktualno savjetovanje, kao i sam prijedlog proračuna, možete pronaći na OVDJE – pod rednim brojem 9.

Inače, nakon provedenog postupka javne rasprave izrađivač nacrta akta  sastavit će izvješće  u kojem su sadržane prihvaćene ili neprihvaćene primjedbe i prijedlozi iz rasprave. I taj dokument bit će objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada. Napominjemo da ako ne želite da vaši osobni podaci budu javno objavljeni, to trebate istaknuti prilikom slanja obrasca.

– Anonimni, irelevantni te uvredljivi komentari neće se objaviti – poručuju iz Grada.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje