Povežite se s nama

Život i društvo

Suradnja Grada Ivanca i Hrvatskih voda: i u 2020. će se čistiti potoci, uređivati kanali…

Objavljeno:

- dana

Dobra suradnja Grada Ivanca i Hrvatskih voda na čišćenju i održavanju problematičnih vodotoka i kanala realizirana lanjske i proteklih godina, nastavlja se i ove godine, navode iz Grada Ivanca.

Potvrđuje to i podatak da su Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv Plitvica – Bednja prihvatile znatan broj prijedloga radova na vodotocima za ovu godinu, koje im je još početkom listopada lani uputio Grad Ivanec.

Slijedom toga, Hrvatske vode u svoj su program rada za 2020. uvrstile desetak vodotoka i to onih za koje je tijekom zajedničkog obilaska terena i uvidom u probleme koje izazivaju utvrđeno da ih je potrebno uvrstiti na listu prioriteta.

Tako će se ove godine raditi na nastavku čišćenja i tehničkog uređenja potoka Bistrice u Prigorcu i potoka Ivanečke Željeznice, kao i potoka Brežnjak u Margečanu, uključujući i kanal kod igrališta.

Nadalje, radit će se i na uređenju kanala Salinovec (oko 300 metara), zatim korita i obala potoka Vukovec u MO-u Kaniža (uzvodno od državne ceste) te Vinskog potoka u Stažnjevcu.

U program su uvršteni i radovi na potocima Tužno – Škriljevec, Seljanec (oko 700 metara, uzvodno od ceste Seljanec – Bela) te na rijeci Bednji (kod bajera).

Također, programom je obuhvaćena i košnja potočnih obala.

Iako zbog ograničenih novčanih sredstava Hrvatske vode u program radova za 2020. nisu mogle uvrstiti sve one kanale i potoke koje je za čišćenje predložio Grad, dogovoreno je da će se – ako tijekom godine dođe do rebalansa financijskog plana – neki od njih naknadno uvrstiti u program radova.

Inače, iako vodotoci nisu u nadležnosti Grada Ivanca, on i unatoč tome često priskače u pomoć Hrvatskim vodama na način da zajedno uređuju pojedine problematične potoke i kanale, prvenstveno one koji poplavljuju i nanose štete stambenim i gospodarskim objektima građana, javnoj infrastrukturi i na poljoprivrednim površinama.

Dosadašnja praksa je pokazala da se na takav način tijekom godine na vodotocima uspijeva odraditi mnogo više od službeno zacrtanih i planiranih radova.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje