Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Evo tko su dobitnici nagrada i tko je sve bio na svečanoj sjednici u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Laureati i uzvanici

Željko Matkun, Goju Ryu Karate klub “Antun i Ivan Kukuljević”, Bernarda Cecelja, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Miroslav Mikulčić, slastičarnica Nympha, Udruga žena Naši Cajti i Branko Posavec ovogodišnji su dobitnici  javnih priznanja Grada Varaždinske Toplice.

Nagrade su im uručene u petak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada, na koju je stigao veliki broj uzvanika.

Prigodni program izveli su članovi Mješovitog pjevačkog zbora i Tamburaškog orekstra KUD-a Toplice pod ravnanjem Josipa Levatića.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Željku Matkunu za uspješno vođenje Športskog šahovskog kluba “Mladost”, koji je u protekloj godini ostvario značajne sportske pobjede. No nagrada mu je pripala i za uloženi trud i entuzijazam u upravljanju tamburaškom sekcijom Kulturno-umjetničkog kluba “Toplice”.

Goju Ryu Karate Do klubu “Antun i Ivan Kukuljević” također je dodijeljena Nagrada za dugogodišnji uspješan rad koji je u protekloj godini rezultirao osvajanjem brojnih pobjeda na prvenstvima Hrvatske u katama i borbama.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinske Toplice u zemlji i svijetu uručena je poznatoj poduzetnici Bernardi Cecelja, rođenoj Topličanki. Ona je nagradu primila za sveobuhvatnu promociju i širenje pozitivnog stava o Gradu, uz ponosno isticanje topličkog građanstva na svim poslovnim putovanjima i susretima diljem Europe i svijeta.

Ista Nagrada dodijeljena je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, koja kao najistaknutiji centar medicinske rehabilitacije u Hrvatskoj doprinosi ugledu Grada, kojeg promovira i poticanjem medicinskog istraživačkog rada te uspjesima u sferi zdravstvenog turizma i gastronomije.

Za uspješno vođenje tokarskog obrta, doprinos kod zapošljavanja stanovnika s područja Grada Varaždinskih Toplica, nesebično sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima i gradskim manifestacijama Medalja Grada uručena je Miroslavu Mikulčiću.

Medalja Grada dodijeljena je i slastičarnici Nympha za šezdeset godina uspješnog poslovanja obrta tijekom kojeg se, kako prepoznatljivim obiteljskim slastičarskim proizvodima, tako i korištenjem suvremenih promotivnih aktivnosti, doprinosilo stvaranju prepoznatljive slike Grada.

Udruga žena “Naši cajti” Medalju je primila za kreativno osmišljavanje i izradu izvornih topličkih suvenira, nesebičnu pomoć u provedbi manifestacija u organizaciji gradskih ustanova, kao i za skrb oko očuvanja i promocije tradicionalnih vještina ručnih radova.

Medalja Grada dodijeljena je i Branku Posavcu za istaknuto sudjelovanje u svim aktivnostima Udruge branitelja Jalševec, humanitaran rad i dugogodišnji doprinos akcijama davanja krvi.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje