Povežite se s nama

U fokusu

Za obilaska radova na kružnom toku u Bednji bilo je govora o brzoj cesti, turbo rotoru u Gojancu i novom mostu prema Međimurju

Objavljeno:

- dana

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić obišli su gradilište kružnog toka kod Vatrogasnog doma u Bednji.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura, a radovi se izvode na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u samom naselju Bednje. U sklopu projekta uredit će se i obližnji most preko rijeke Bednje.

Kako je istaknuto prilikom obilaska radova, novi kružni tok projektiran je tako da se osigura nesmetan prolaz svih vozila koja sudjeluju u prometu, uključujući tegljače i kamione s prikolicom, kao i prolaz izvanrednog prijevoza dužine čak do 45 metara. Kružni tok će biti osvijetljen modernom i ekološki prihvatljivom LED rasvjetom ugradnjom 10 pocinčanih metalnih rasvjetnih stupova visine 8 metara. Planira se i izgradnja nogostupa te biciklističke staze u mjestu Vrhovec Bednjanski, čime se stvara moderna i sigurna prometna povezanost.

Kako je rekao župan Anđelko Stričak, trenutno je otvoreno 10-ak gradilišta na državnim, županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama. Radi se na sanaciji klizišta, izgradnji ili uređenju rotora, pješačkih staza te presvlačenju cesta novim slojem.
– Sve te investicije imaju za cilj osigurati što bolju protočnost prometa, sigurnost prometa, ali i uljepšati taj dio naselja gdje se investicije provode. Između ostalog, ovaj rotor će dati jednu novu vizuru kod samog ulaska u Bednju, a isto tako, omogućit će da se na ovoj livadi pored još izgrade novi sadržaji – istaknuo je župan Stričak i dodao da je za ovaj kraj najvažnije da će ove godine napokon krenuti izgradnja brze ceste Varaždin-Tužno-Ivanec-Lepoglava-Krapina, za što je već izrađen projekt i građevinska dozvola je pred ishođenjem.

– Paralelno s tim priprema se projektna dokumentacija za dalje, preko Bednje, Jesenja pa sve do Đurmanca – dodao je župan.

Prema riječima načelnika Damira Poljaka, kružni tok je povećao sigurnost prometa na samom ulasku u naselje Bednja, a samim time i poboljšao cestovnu infrastrukturu, ali i uljepšao vizuru naselja.
– Od ovog kružnog toka prema naselju Mali Gorenec idu biciklistička staza i nogostup. To je važno istaknuti s obzirom na to da iz tog smjera više od 40 djece pješice dolazi u školu te je na taj način povećana i njihova sigurnost u prometu – istaknuo je Poljak pa zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

Projektnu dokumentaciju radila je Općina Bednja, dok su preostali dio iznosa financirale Hrvatske ceste.
– U suradnji sa ŽUC-om i Hrvatskim cestama rješavamo mnoga kritična mjesta. Tako se radi projektna dokumentacija na državnoj cesti u Rinkovcu, sanira se i uređuje nogostup u naselju Benkovec, a projektira se još jedan rotor s druge strane na ulasku u Bednju, gdje također postoji potreba za povećanjem sigurnosnih uvjeta. Imamo problema i prema Trakošćanu, u Pleši, na županijskoj cesti te je također u tijeku izrada projektne dokumentacije pa će se u skorom razdoblju sanirati i ove kritične točke – najavio je načelnik Poljak.

Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić otkrio je da su u planu, provođenju ili pri kraju investicije vrijedne više od 100 milijuna eura.
– Ono što je vrlo bitno za istaknuti je da nismo bezrazložno na ovoj točki, ovo je jedna od spojnih točaka za brzu cestu Varaždin-Đurmanec. Hrvatske ceste su donijele odluku za prvi dio, do Cerja, zatim u fazi zadnjeg ishođenja dozvola su drugi dio prema Ivancu, zatim Lepoglava i Lepoglava-Đurmanec. Znate da su bila dva rješenja, jedan Đurmanec, drugi dio ovaj južni.
Hrvatske ceste izabrale su i pokazale da je najbolji put ovaj prema Đurmancu. On je već obuhvaćen studijom o utjecaju na okoliš i Hrvatske ceste su ove godine u plan stavile ishođenja svih projekata do lokacijske dozvole. Tu se radi o traci od 17 kilometara – kazao je Leverić i dodao je povezivanjem Varaždina s Maceljem, odnosno s Đurmancem, osiguran brz i nesmetan promet te su time rasterećene lokalne i županijske ceste.

– Isto tako, Hrvatske ceste su donijele odluku i o odabiru izvođača za rotor u Varaždinu, famozni rotor u Gojancu nazvan „turbo rotor“. On je jedno od najprometnijih područja na području grada Varaždina i krenule su pripreme, sad smo u fazi priprema za novi most prema Međimurju. Imamo most bana Jelačića, procijenili smo da moramo krenuti u pripreme za ishođenje dokumentacije za kasniju realizaciju i drugog mosta – naveo je Leverić.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački istaknuo je da ŽUC zadnjih nekoliko godina, sam ili u suradnji s općinama i gradovima, rješava kritične točke izgradnjom kružnih tokova, gdje se značajno podiže razina sigurnosti prometa na cestama.
– Zimska služba je još uvijek u tijeku, ali vidite i sami da nam vrijeme omogućuje da se radi, tako da će neki radovi započeti uskoro. Radi se na klizištima i tijekom sezone će se raditi dosta stvari koje idu u cilju podizanja sigurnosti na cestama – rekao je Osonjački.

Obilasku radova pridružili su se i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bednja Vladimir Kramarić, županijski pročelnici Darko Majhen i Mario Sambolec, Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice HC Varaždin te Krunoslav Lukačić, pomoćnik ravnatelja ŽUC-a.

U fokusu

Gong: “Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gong smatra da se Ustavni sud svojim loše obrazloženim upozorenjem predsjedniku Milanoviću stavio iznad Ustava.  Ako predsjednik Republike podnese ostavku, ništa ne smije sprječavati izabrane zastupnike Sabora da odaberu Milanovića za predsjednika Vlade.

Tako u jučerašnjoj objavi ove organizacije civilnog društva koja je usmjerena unaprjeđenju demokratskih procesa i institucija te demokratske političke kulture podsjećaju da većina na Ustavnom sudu smatra da je predsjednik svojim sudjelovanjem u kampanji kontinuirao kršio Ustav.

. No Ustavni sud nikad nije donio odluku da je predsjednik kršio Ustav. Dapače, većina ustavnih sudaca ističe kako rezultati izbora nisu na bilo koji način sporni. Nejasno je stoga, kako izostanak bitne povrede može za posljedicu imati drakonsku kaznu koja nije predviđena nijednom odredbom Ustava. Svojim zaključkom prijete uskratom političkih prava Zoranu Milanoviću, i volji zastupnika da biraju tko će biti mandatar – ističu u Gongu.

I dodaju:

„U skladu s njegovom ulogom čuvara stabilnosti državne vlasti, Zoran Milanović morao je dati ostavku na mjesto predsjednika države kada se odlučio sudjelovati u parlamentranim izborima. Predsjednik države to nije učinio nego je čak i najavljivao svoje buduće ministre. Važna ustavna uloga predsjednika jest povjeravanje mandata za sastavljanje Vlade. Kako taj proces može biti nepristran, ako Milanović s pozicije predsjednika pomaže jednoj strani u sastavljanju većine?“

Tvrde i da je Ustavni sud po svojoj već ustaljenoj praksi, na koju su već upozoravali kroz slučaj Markovog trga, propustio kvalitetno i precizno argumentirati odluku.

– I to odluku koja je po svojoj formi upozorenje protiv kojeg nema pravnog lijeka, stoga ni mogućnosti predsjedniku da se eventualno obrati Europskom sudu za ljudska prava. Sud izriče zabrane na temelju paušalnog pozivanja na određene ustavne norme, dok u isto vrijeme navodi da tijekom cijelog predizbornog razdoblja predsjednik svojim ponašanjem nije napravio značajan utjecaj na ishod izbora – zaključuju u Gongu.

Nastavite čitati

U fokusu

Sve je više traktora i radnih strojeva na cestama, za neosigurane kazne do 6600 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dolaskom lijepog vremena započinju i poljoprivredni radovi te će na prometnicama tijekom narednih dana biti više traktora i radnih strojeva. Stoga policijski službenici pozivaju sve sudionike u prometu na pojačan oprez.

Radi sigurnosti vozača ove skupine vozila, ali i ostalih sudionika u prometu, vozači traktora trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti uređaja za zaustavljanje i za osvjetljavanje vozila. Za upravljanje neregistriranim traktorom novčana kazna iznosi 90 eura, dok je za neosigurani traktor propisana novčana kazna u iznosu od 660 do 6600 eura.

– Prilikom obavljanja radova na poljima, šumama, livadama i drugim površinama, podsjećaju vozače da ne smiju skidati s traktora kabinu ili zaštitni okvir te da prilagode način upravljanja traktorima konfiguraciji terena (nagib, nizbrdica) kako ne bi došlo do prevrtanja traktora. U slučaju nepravilnog rada sustava za mijenjanje brzina, nemojte koristiti nizbrdice kako biste traktore ”ubacili” u niže ili više brzine. Na traktorskim priključcima nije dozvoljen prijevoz osoba. U prikolicama gdje je to dopušteno, prevoziti se može najviše pet osoba, s time da ne smiju stajati ili sjediti na stranicama prikolice – ističu u PU varaždinskoj.

Prilikom uključenja na kolnik sa zemljanih i sličnih površina s kotača treba obavezno ukloniti blato kako se ne bi ugrožavala sigurnost drugih sudionika u prometu. Vozač koji pri uključivanju u promet ne postupi  na opisan način, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kaznit će se novčanom kaznom.

– Naime, sukladno članku 35. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je dužan s ceste i cestovnog zemljišta ukloniti i predmete i tvari koje s njegova vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 130 eura za sudionika u prometu na cesti, dok je za prekršaj pravne ili fizičke osobe-obrtnika određena novčana kazna u iznosu od 660 do 1990 eura – ukazuju.

Kako bi se preveniralo događanje prometnih nesreća u kojima sudjeluju navedene skupine sudionika u prometu, odnosno kako bi se cjelokupno stanje sigurnosti u prometu podiglo na višu razinu, policijski će službenici u predstojećem razdoblju pojačano kontrolirati ovu kategoriju sudionika u prometu, a osobitu će pozornost posvetiti:

– uključivanju traktora, priključnih vozila i radnih vozila sa zemljane na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom kako bi se spriječilo nanošenje zemlje na kolnik

– isključivanju iz prometa vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili koja nisu registrirana

– označavanju vozila propisanom signalizacijom, osobito u noćnim satima i u vrijeme smanjene vidljivosti, kao i samoj ispravnosti te signalizacije

– smještaju i prijevozu osoba i tereta, posebno na priključnim vozilima i  najvećoj dopuštenoj masi i osovinskom opterećenju prilikom prijevoza tereta.

– Napominjemo da je dužnost svih vozača traktora da prije uključivanja u promet očiste blato kako ga ne bi traktorom nanijeli na kolnik i time ugrozili sigurnost ostalih sudionika u prometu. Upućujemo apel i svim ostalim vozačima na potrebu povećanog opreza zbog prisutnosti traktora i radnih strojeva u prometu, obzirom da su ta vozila puno sporija od ostalih te se stoga mnogi vozači odlučuju na nepropisna pretjecanja što vrlo često dovodi do prometnih nesreća – zaključuju u PU varaždinskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje