Povežite se s nama

U fokusu

Svi koji jednom kušaju kolače Slatkog carstva, dolaze po još!

Objavljeno:

- dana

SLATKO CARSTVO

Slatko carstvo j.d.o.o. torte i kolači iz Sračinca treću godinu zaredom predstavio se na Danima vjenčanja u Areni Varaždin.

Posjetitelji ovogodišnje manifestacije imali su priliku uživati u brojnim slatkim delicijama ovog obrta iz Sračinca poznatog po pravim domaćim kolačima i tortama za sve svečane prigode, od vjenčanja, krstitki i pričesti do momačkih i djevojačkih večeri te proslava rođendana.

Veliki izbor

Što sve nudi Slatko carstvo možete pogledati na Facebooku

Čak 100 vrsta kolača i 30 vrsta neodoljivih torti nudi Slatko carstvo. U ponudi imaju 10-ak novih vrsta kolača za sve prigode.
– Kod nas se sve priprema po provjerenoj recepturi. Naši kolači i torte su doista pravi, domaći kolači, bez ikakvih pojačivača okusa i bojila – istaknula je vlasnica Slatkog carstva Gordana Strelec, koja priprema slatke delicije s Gorjanom Furjan i Marijom Kereži.

Drugačiji smo od drugih po kvaliteti i niskim cijenama – istaknula je Gordana Strelec

Uz tradicionalne vrste kolača, Slatko carstvo u ponudi ima sve potrebno za slaki stol: popse, minjone i praline.
– Drugačiji smo od drugih po kvaliteti i niskim cijenama. Svi koji kušaju naše kolače, obavezno se vraćaju po još – poručila je vlasnica Slatkog carstva.
Koliko su slasni njihovi kolači najbolje potvrđuje to što su njihove delicije brzo nestale s njihova štanda u Areni Varaždin.

Slatko carstvo j.d.o.o. torte i kolače možete pronaći na adresi Varaždinska 272 u Sračincu.
Više informacija o ponudi Slatkog carstva možete dobiti na brojevima telefona: 091/250-8418 ili 092/320-1685, 
[email protected] ili ih potražite na Facebooku.

Izvor:
Foto: RT

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje