Povežite se s nama

U fokusu

Svi koji jednom kušaju kolače Slatkog carstva, dolaze po još!

Objavljeno:

- dana

SLATKO CARSTVO

Slatko carstvo j.d.o.o. torte i kolači iz Sračinca treću godinu zaredom predstavio se na Danima vjenčanja u Areni Varaždin.

Posjetitelji ovogodišnje manifestacije imali su priliku uživati u brojnim slatkim delicijama ovog obrta iz Sračinca poznatog po pravim domaćim kolačima i tortama za sve svečane prigode, od vjenčanja, krstitki i pričesti do momačkih i djevojačkih večeri te proslava rođendana.

Veliki izbor

Što sve nudi Slatko carstvo možete pogledati na Facebooku

Čak 100 vrsta kolača i 30 vrsta neodoljivih torti nudi Slatko carstvo. U ponudi imaju 10-ak novih vrsta kolača za sve prigode.
– Kod nas se sve priprema po provjerenoj recepturi. Naši kolači i torte su doista pravi, domaći kolači, bez ikakvih pojačivača okusa i bojila – istaknula je vlasnica Slatkog carstva Gordana Strelec, koja priprema slatke delicije s Gorjanom Furjan i Marijom Kereži.

Drugačiji smo od drugih po kvaliteti i niskim cijenama – istaknula je Gordana Strelec

Uz tradicionalne vrste kolača, Slatko carstvo u ponudi ima sve potrebno za slaki stol: popse, minjone i praline.
– Drugačiji smo od drugih po kvaliteti i niskim cijenama. Svi koji kušaju naše kolače, obavezno se vraćaju po još – poručila je vlasnica Slatkog carstva.
Koliko su slasni njihovi kolači najbolje potvrđuje to što su njihove delicije brzo nestale s njihova štanda u Areni Varaždin.

Slatko carstvo j.d.o.o. torte i kolače možete pronaći na adresi Varaždinska 272 u Sračincu.
Više informacija o ponudi Slatkog carstva možete dobiti na brojevima telefona: 091/250-8418 ili 092/320-1685, 
[email protected] ili ih potražite na Facebooku.

Izvor:
Foto: RT

U fokusu

Poznat je datum kad kreće isplata povrata poreza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Porezna uprava objavila je da isplata povrata poreza na dohodak kreće 2. svibnja. Pravo na povrat ima čak 830.122 porezna obveznika, a rješenje Porezne uprave počet će stizati od današnjeg dana.

-Na nivou Republike Hrvatske, sa stanjem na dan 15.04.2024. godine,  u postupku utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2023. godinu kod ukupno 830.122 porezna obveznika utvrđena je razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak za povrat u iznosu od 332.811.592,99 eura, dok je kod 97.512 poreznih obveznika utvrđena obveza za uplatu poreza na dohodak i prireza na dohodak u iznosu 35.290.255,23 eura – stoji u priopćenju Porezne uprave.

Temeljem godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2023. godinu ukupno će 212.438 poreznih obveznika – mladih osoba ostvariti pravo na povrat više uplaćenog poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak s osnove umanjenja poreza fizičkim osobama, od toga 83.528  osoba do 25 godina života u iznosu od  75.881.564,42 eura, odnosno 128.910 mladih osoba od 26 do 30 godina života u iznosu od  100.127.481,51 eura.

Ostatak priopćenja donosimo u nastavku:

Obavijest o privremenim poreznim rješenjima u svezi povrata poreza na dohodak za 2023. građani će početi dobivati od 22. travnja 2024. u svoje Korisničke pretince u sustav eGrađani (https://gov.hr/?lang=hr), a Porezna uprava će tijekom svibnja započeti s dostavom rješenja poštom na adrese prebivališta ili uobičajenog boravišta.

Povrati poreza izvršavat će se onim poreznim obveznicima koji ispunjavaju uvjete za povrat, kontinuirano prema redoslijedu kojim će se izdavati rješenja.

Visina povrata poreza ovisi o visini uplaćenog poreza i prireza, olakšicama na koje porezni obveznik ima pravo, te godinama života za mlade osobe (do 30 g.).

Očekuje se da će većina povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023. godinu u posebnom postupku biti izvršena do kraja svibnja 2023. godine.

Nastavite čitati

U fokusu

Gong: “Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gong smatra da se Ustavni sud svojim loše obrazloženim upozorenjem predsjedniku Milanoviću stavio iznad Ustava.  Ako predsjednik Republike podnese ostavku, ništa ne smije sprječavati izabrane zastupnike Sabora da odaberu Milanovića za predsjednika Vlade.

Tako u jučerašnjoj objavi ove organizacije civilnog društva koja je usmjerena unaprjeđenju demokratskih procesa i institucija te demokratske političke kulture podsjećaju da većina na Ustavnom sudu smatra da je predsjednik svojim sudjelovanjem u kampanji kontinuirao kršio Ustav.

. No Ustavni sud nikad nije donio odluku da je predsjednik kršio Ustav. Dapače, većina ustavnih sudaca ističe kako rezultati izbora nisu na bilo koji način sporni. Nejasno je stoga, kako izostanak bitne povrede može za posljedicu imati drakonsku kaznu koja nije predviđena nijednom odredbom Ustava. Svojim zaključkom prijete uskratom političkih prava Zoranu Milanoviću, i volji zastupnika da biraju tko će biti mandatar – ističu u Gongu.

I dodaju:

„U skladu s njegovom ulogom čuvara stabilnosti državne vlasti, Zoran Milanović morao je dati ostavku na mjesto predsjednika države kada se odlučio sudjelovati u parlamentranim izborima. Predsjednik države to nije učinio nego je čak i najavljivao svoje buduće ministre. Važna ustavna uloga predsjednika jest povjeravanje mandata za sastavljanje Vlade. Kako taj proces može biti nepristran, ako Milanović s pozicije predsjednika pomaže jednoj strani u sastavljanju većine?“

Tvrde i da je Ustavni sud po svojoj već ustaljenoj praksi, na koju su već upozoravali kroz slučaj Markovog trga, propustio kvalitetno i precizno argumentirati odluku.

– I to odluku koja je po svojoj formi upozorenje protiv kojeg nema pravnog lijeka, stoga ni mogućnosti predsjedniku da se eventualno obrati Europskom sudu za ljudska prava. Sud izriče zabrane na temelju paušalnog pozivanja na određene ustavne norme, dok u isto vrijeme navodi da tijekom cijelog predizbornog razdoblja predsjednik svojim ponašanjem nije napravio značajan utjecaj na ishod izbora – zaključuju u Gongu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje